söndag 23 november 2014

Nya nivåer av ångest

Jag har alltid undrat hur det skulle vara att bli förkyld och täppt i näsan utan att ha nässpray. Det är med fasa jag tänkt tanken, kan nästan inte föreställa mig något värre. Så blev jag dödens förkyld förra veckan. Och kom ihåg att en kompis som har barn sagt att man inte får ta nässpray när man är preggo, vilket låter skumt men detta faktum gjorde ändå att jag struntade i att gå och köpa. Tänkte "jag får väl klara mig utan".

Alltså. Vilket jävla misstag. Nivån av ångest det framkallade att inte ha lite goa kemikalier att skingra näsgångssvullnaden med! Trodde först att jag inte skulle sova en blund den natten, gick upp och försökte medelst en gammal öronpipettgrej (oklart varför vi har en sådan eller ens vad det är) försökte spruta vatten i näsan och skingra snoret. Det gjorde det hela ännu värre och även öronen kloggade igen. Jag somnade till slut och drömde hela natten att jag kvävdes. Sprang ut till apoteket på Linnégatan i mysbrallor och kofta i panik så fort de öppnade klockan åtta och bara "hjääälp mig". Vilket de gjorde, för det fanns ju ett par sorters nässpray (även riktig, inte bara koksalt) som var godkänd för gravida.

Tack. gode. gud. för det.

(Detta med nässprayens storhet har jag visst konstaterat även tidigare.)

5 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Va, vilka är okej? Apotekspersonalen gav mig aldrig något annat än koksalt och jag trodde jag skulle dö. (Tyvärr gäller nästan samma restriktioner om man ammar sen också)

Johanna sa...

Nsaoferm ska tydligen vara okej! Vilket jag var mycket tacksam för.

https://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=19901026000037

Hoppas innerligt att det stämmer, blir lite orolig nu bara för att de sagt annorlunda till dig..

Fifi sa...

Haha, vilken tur att det finns flera, som även passar preggos!

Själv köpte jag Otrivin comp en gång och det var ju heeeelt fantastiskt! Det tog bort både täpptheten och gjorde att näsan knappt rann, MEN jag fick näsblod av det, så jag har inte vågar köra med den sen dess, utan kör på koksalt...

Johanna sa...

(NASOferm ska det förstås stå ovan!)

Colombialiv sa...

Okej. I packlistan till din framtida colombiaresa: Nässprej. Här finns bara koksalt.