torsdag 16 oktober 2014

Lilla fröet

Det är i början av juli, Axels födelsedag, hans 29:e. Jag väcker med kaffe på sängen jättejättetidigt och på brickan med mönster av färgglada fåglar ligger presenter i matchande inslagspapper. Där ligger också en liten plaststicka mitt i allt. Jag har inte tittat än. Jag sjunger Ja må han leva, men A är ivrig och frågar "Ska vi få ett barn? Titta nu!". Han ler jättestort. Så jag vänder på stickan, och den har två streck. Två! Och vi blir glada, vi blir så sjukt jävla glada. Och en liten smula panikslagna.

Vi går till jobbet, det känns konstigt konstigt konstigt och bubbligt i magen och svajigt i knäna. Det känns konstigt konstigt konstigt och samtidigt som världens självklaraste. Jag vill skrika till alla jag träffar att vi ska få en bebis, att jag precis fått veta det och att detta är den mest speciella dagen någonsin. Men det gör jag såklart inte, jag håller vår hemlis. Försöker jobba som vanligt. Det går sådär. Jag sitter vid datorn men gör ingenting på hela dagen. Jag tänker på att det är så himla galet att vi pratat om dig, lilla onge, men bara hypotetiskt ju. Och så plötsligt finns du.

Jag tänker på par som försöker länge, som inte lyckas för att någon av dem inte kan eller för att de inte matchar perfekt tillsammans eller bara har otur, och jag tänker på hur lyckliga vi är som inte är ett av de paren. Som bara kunde göra en bebis sådär, på första försöket. Ynnesten i det.

På lunchen köper jag en mozzarellaochtomat-macka och äter vid datorn, halvvägs in i den avbryter jag mig mitt i tuggan. Googlar "äta mozarella när gravid?" med ena handen och inser att det är mycket vi måste lära oss nu. Vilka ostar man får äta. Sådana saker.

Det är eftermiddag och äntligen slutar vi jobbet. Jag får cykla hem och pussa på A, vi tittar på varann och tittar på varann och tittar på varann där i hallen. Vi ler.
En liten stund senare åker vi till Bexet, för dagen efter fyller jag 30 år. Vi firar där med bådas familjer hela helgen. Två födelsedagar och ett litet frö.

30 kommentarer:

Colombialiv sa...

Men människa! Ny fick du mig att börja gråta i taxin! Det här var det finaste internet bjudit på på väldigt länge! Stort grattis till er och framför allt stort grattis till lilla fröet för ett sånt ypperligt val av föräldrar. <3

Johanna sa...

Annika: Men tack, blev i gengäld tårögd av din kommentar.. :)
(Hade förresten som du vet velat hinna med ett Colombiabesök innan ni flyttar också ju, men det blir nog svårt! Jag får åka dit med dina tips istället i framtiden, och så får vi ses när ni flyttat hit!! Kram)

Kära Syster sa...

Å så vackert! GRATTIS!

/Anna

felicia sa...

Woho vad fint! Grattis till er! <3

Linnea i Colorado sa...

Vilket inlagg! Vilken fodelsedagspresent till A! Ohh GRATTIS till ER!!

Stambyte sa...

Åh alltså detta may sound creepy men jag tänkte på er och att ni nog kanske kanske var gravida bara härom dagen. Liksom hoppades. Sånt stort grattis, vad genuint glad jag blir! Heja lilla fröet!

Linn sa...

Men IIIIIIIHHHH! Har så sjukt mycket rysningar nu! Grattis och grattis igen! Lyllos lille ongen som får komma till er. KRAM

4everfine sa...

Det händer väl ca aldrig att jag gråter av nåt jag läser men nu kom det tårar! HURRA FÖR ER!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så oerhört glad för er skull. KRAM!

Anonym sa...

GRATTIS!!! Och precis som Stambyte så fick jag också en sån känsla för några dagar sedan. Vet inte varför, det bara kom.

Hoppas att du inte är allt för trött, att du mår fint och alltså... NI SKA FÅ ETT FRÖ!!!!

SARA sa...

Grattis grattis grattis!!! Vilken fantastiskt grej! You're in for a treat! Hälsar hon med en tvåmånaders som i nuläget skulle vilja ha tusen bäbisar eftersom detta nya liv är beyond fantastiskt

emma sofie w sa...

Men HURRA!!!! Sitter här och lipar lite jag också, stort stort grattis!!

Arne sa...

El Prego.

Det där svaret, hehe. Var väl rätt talande eller så är jag Saida på riktigt. ;) Åh så kul för er - grattis! Jag hoppas att jag får fortsätta följa dig och er.

GRATTIS igen till ert lilla frö! Kramar

Maria sa...

Men ååååh! Grattis!!!

egoistiska egon sa...

Men wow! Tusen miljoner grattis och hoppas du mår bra. Det är så absurt märkligt att vara gravid i början.

Lina sa...

JAAAAAA! Vad kul! Stort grattis till er!

Fanny sa...

Så fint! Grattis!!

Mirijam sa...

Men så väldigt absolut megafantastiskt! Så himla himla roligt och vilken födelsedagspresent för er båda! Och den där känslan av att man ba VISKAHABARNVISKAHABARNVISKAHABARN och ändå är allt runt om kring som vanligt. Extremt spexigt!

(Försöker räkna på veckorna och tänker att ni kanske är en månad före oss då som ska ha i mitten av april?)

Fifi sa...

Men herregud, vad fantastiskt! Grattis!
Och exakt! När jag hade fått plus på stickan ville jag bara ställa mig mitt i stan och skrika ut det till hela världen! Det bara bibblade ut.

kram och grattis igen!

Kära Syster sa...

Men å, vilken fin berättelse! Stort GRATTIS!!!

/Elin

Ingenkatt (fd bondhustrun) sa...

Åååh vad fint! Stort grattis!

Johanna sa...

Men åh, tusen tack för alla kommentarer och grattis. Blir så himla himla glad för varenda en av dem!

S sa...

Men åh så himla mycket grattis till er!

Sofia sa...

Men finaste! Grattis till er!!

Hanna sa...

Åh, vilken grej! Stort grattis till er Johanna! <3
Bästa trettioårspresenten ju!

Karin sa...

Ååååå, grattis!!! Minns den där känslan, insikten om att allt är förändrat för all framtid, och förundran över hur allt kan fortsätta runtomkring, precis som vanligt.
Massor med kramar!

Sophia sa...

STORT grattis!!! :D Gud så roligt o spännande att få följa detta nya kapitel i ert liv! Hoppas du mår bra, stora kramar

Lisa sa...

Grattis till er båda! Vad underbart med ett litet frö! Jag hoppas att du mått och mår bra. Att bli förälder är det mest fantastiska, men samtidigt det mest påfrestande, tålsmodsprövande, utvecklande man kan tänka sig, vad roligt att ni nu har påbörjat resan mot allt det nya, spännande, roliga som väntar.

Lisa sa...

Men ÅH! Sånt himla jättegrattis till er! Hurra vad kul! (Och ja, det är väl vid såna här tillfällen en får missbruka utropstecken, väl?)
Samt: inser att jag saknat att läsa bloggar när jag kom in här och fick ta del av dina fina texter.

Cinderalley sa...

STOOORT grattis!

Johanna sa...

Tack tack tack tack igen för alla era grattis! :)
Himla roligt detta!