måndag 7 juli 2014

The big Three Oh

Det var helg och vi fyllde år: A i fredags och jag i lördags. 30 dessutom för mig! Vuxen på riktigt och så vidare. Det känns bra, jag har ingen åldersnoja faktiskt. Den kom när jag var tjugoåtta och ett halvt och höll i sig ett halvår eller så. Sen gick den över. Känner mig nu helt i fas med den gedigna ålder jag uppnått.

Jag har tänkt ha någon form av föllse-galej för vänner i slutet av sommaren men själva dagen firade vi med familj och släkt i Bexet (hence kommer här som vanligt en drös Bexetbilder, hehe). Det var mina föräldrar, A:s föräldrar, min moster plus man och kusin och kusinbarn. Sol och tårta och så fina presenter att jag höll på att smälla av. Fick två helt fantastiska väskor, en från Sandqvist och en från Whyred (Två! Overkligt!). Lyxlakan av finaste sort till den nya sängen som vi beställde nyligen, sjukt snygga cykelkläder, en inredningsbok full av vackra hem och två kokböcker och kläd-presentkort och bidrag till vår cykelsemester. Och biljett till Way out West! Och min moster gav mig en kakburk av plåt som varit min älskade mormors för längesedan, och om man tittar riktigt noga kan man se att mormor skrivit "Stures ringar" tvärs över mönstret med blå tusch. Sture, det var morfar det. Och Marianne hade bakat sådana S-kakor som mormor alltid bakade och lagt dem i burken och de smakade exakt som hennes och jag började gråta efter ungefär en sekund. Det kändes som om de var med en liten stund där på födelsedagen, mormor Carin och morfar Sture. Som om de stod där med en kaktus gjord av gurka och tandpetare och gelehallon och sa Hon-Har-Den-ÄRAN i kör. Tack tack tack för det.

Känner mig som den mest bortskämda människan i mannaminne, måste verkligen ha varit orimligt snäll i år. Eller så har jag bara en orimligt snäll familj. Tror på det senare faktiskt.

6 kommentarer:

Sophia sa...

STORT grattis i efterskott! Vilka härliga bilder o hoppas du hade en fantastisk dag :) O att ni fàr en underbar sommar! Verkar som värmen är i Sverige sà kommer upp pà fredag, här nere är det inget att skriva om... Kram !

Karin sa...

Detdäringa Bexet, var ligger det? Ser ju vansinnigt gemytligt ut där! Och hipp hipp hurra och fanfarer och grattiskramar till 30- åringen!!! 30, det är fina grejer det!!!

Johanna sa...

Tackar!

Karin: Bexet ligger i skogen 7 km utanför Hyltebruk som ligger 5 mil nordost om Halmstad!

Mirijam sa...

Grattis i efterskott! Och vilken fantastisk present där med kakburken, slår fina väskor alla dagar i veckan!

Samt: VAR ÄR MIN BEXETINBJUDAN?:)

Johanna sa...

Haha Mirijam den är stående! Bara ring när du/ni vill titta förbi :) (Och se så vi är där då)

Colombialiv sa...

Grattis i efterskott!
Kram