lördag 28 juni 2014

Hur många dagar A har badat sedan badkaret var på plats? Kanske 10 av 10

Ni kanske minns att jag skrev att vårt badrum höll på att renoveras och att vi bodde i ett litet renoveringskaos? En renovering som skulle ta tre veckor, vilket sedan reviderades till fyra "för att vara på den säkra sidan". Det var nio och en halv vecka sedan. Nio och en halv veckor är ganska många att ha alla badrummsgrejerna i en hög i sovrummet, massa byggdamm överallt och stora nerrivna skåp och handdukshängare ståendes i hallen. Så att säga.

Men nu! Nu är det så fint så fint. Och vi har fått nya handtag på alla dörrar eftersom de som bodde här innan oss har satt de flesta nyckelhål upp och ner (!). De har också satt ett helt handtag fel så att det hänger rakt ner och öppnas genom att vridas uppåt. Ganska skönt med nya.

När vi orkar, vilket skulle kunna ske "any day now", kommer vi att möla in alla badrumsgrejer i badrummet igen och reclaima tillbaka sovrummet. Hade tänkt göra det ikväll men så var det visst så härligt att ligga i soffan och kolla serier.

Jallafall. Kreativt nog har jag tagit sånahära före-efter-bilder!

Först såg det ut såhär. Inte jättefestligt:

Kort därefter, och under JÄTTELÅNG tid, såg det ut såhär:


Sen fick vi plötsligt väggar! Det var peppigt. 

Och därefter: VIT FOG. Här kände jag stor tacksamhet till snickarna. Hade liksom inte tänkt på vilken färg vi ville ha på fogen, och så trollade de fram snygg vit bara sådär!


Sen kom golvet. 


Och ett badkar!! Första kvällen, när det bara var en toalettstol och ett badkar och ingenting mer i badrummet, badade vi med bubblor och drack bubbel. Det var väldigt härligt. Vi såg ljuset i renoveringstunneln. Sen åkte vi till Ikea och köpte hyllor och handdukar och förvaringslådor och korgar och ljuslyktor. 


Då återstod bara några småsaker, som krokar och att hyllplan skulle monteras, samt träskiva ovanpå tvättmaskinen eftersom ovansidan på tvättmaskinen är allmänt ful. Detta skulle ha skett på tisdagen för tio dagar sedan. Vi var så nära så nära men ändå så långt borta:


Och idag, fredagen den 27 juni, så blev det klart. Färdigt. Fräscht och fint.  
Låt mig utbringa ett: Hurra hurra hurra hurraaa!


4 kommentarer:

Colombialiv sa...

Åh vad snyggt ni har fått det! Och badkar, vilken lyx!

Sophia sa...

Jättefint! Ja härligt med badkar, njut :)

dendaromjenny sa...

Jag minns när vi renoverade vårt badrum. Vet inte alls vad vi tänkte på, Fimpen var fem månader med kolik och hela lägenheten var ett dammkaos. Vi flydde till mina föräldrar i Skåne i två veckor, bodde i min brors etta en vecka, sen sket vi i det och tog in tv, potta och mat i sovrummet och spenderade all tid där. Fy fasen.

Men himla fint blev det och himla fint blev det hos er!

Fifi sa...

Wow, vad snyggt det blev!