tisdag 31 december 2013

Årslistan 2013

1. Hände något i år/gjorde du något i år som aldrig hänt förut? 
Jag köpte en cykel och planerade att bli en sån som cyklar långt, mer än bara "in till stan". Har inte börjat än dock - hehe - men det kommer! Paris i juni osv. 

2. Höll du ditt nyårslöfte?
Kopierar svaret från förra året för det är EXAKT samma, år efter år: Well nej. Lovade mig själv att göra klart fotoböcker för varje år, pga är på 2004. Är fortfarande på 2004. Liten fail där. 
Dock höll jag en del av övriga, se punkt 30. 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, några perifera vänner blev föräldrar, och framför allt blev inte mindre än fyra nära vänpar gravida. SPÄNNINGEN nu inför våren/sommaren 2014! (Och nu kom jag på två par till, som väntar barn nummer två 2014). 

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, och för det är jag oerhört oerhört tacksam. Men en vän förlorade sin dotter när hon var bara fyra dagar gammal, så ofattbart sorgligt. Fina lilla Iris. 

5. Vilka länder besökte du? 
Grekland, Uganda, Tanzania, Norge, Frankrike, Tyskland, Danmark.

6. Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?
Alltså typ inte, känner mig tillfreds på något vis. Jo förresten, en snygg soffa! Min ser förjävlig ut och det gör A:s också, så nu när vi ska flytta ihop och sånt måste det investeras i en ny. En snyggsoffa vill jag således ha. 

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?

6 mars.

8. Vad var din största framgång 2013?
Hm, det beror väl på hur man menar. Jobbmässigt kanske att jag blev redaktör på tidningen Re:Public eller att jag vågade tänka att jag och Erik ska göra en reportagebok. 

9. Största misstaget?
Att jag inte sökt upp en sjukgymnast för att lära mig hur jag ska göra för att inte överträna och få ont eftersom jag är så överrörlig. Så jävla drygt när det känns som att hela benet ska ramla av, till exempel. Typiskt ovärd grej.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Inte sjuk, men haft en månads nackspärr, muskelinflammation i höften (ljumsken?) och ledinflammation i en tåled. Allt på samma gång under nov-dec. Se pt 9. 

11. Bästa köpen?
En touringcykel! Och Axels flip clock som han fick i födelsedagspresent. Och ny iPhone 5s, som jag beställde igår men kanske borde tagit tag i redan sommaren 2012 då skärmen sprack. Men bättre sent än aldrig! 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Resor och god mat tror jag.
 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Såklart, mest hela tiden. A och bubblet i magen. Vänner. Att Anders och Linnea har det så bra i Paris. Och mest av alltihop: att läkarna upptäckte pappas kärlkramp i tid och opererade och att allt gick bra. 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013?
Love med Elin Ruth Sigvardsson. Pianopella med Wolfram. Hollywood forever cemetary sings med Father John Misty. 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jämfört med 2012, absolut gladare. 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Läst böcker. Tagit mig mer tid att läsa tidningen om morgnarna. Och så önskar jag att jag hade fått till planeringen så att jag inte hade missat Obliqs releasefest för nya skivan Roots som var i Göteborg i maj, precis när jag åkt till Uganda. 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Velat över beslut.

18. Hur tillbringade du julen 2013?
Samma svar som förra året: På Ådäljan med familjen. Och sen i Bexet/Hylte med släkten. Som vanligt alltså!

19. Blev du kär i år?
JA!

20. Favoritprogram på TV?
SVT Docs, På Spåret, Alla är fotografer, OITNB etc, etc. 

21. Bästa boken du läst i år?
Gillade tex Thousand little pieces av James Frey och 438 dagar av Schibbye/Persson (håller dock på med den så inte klar än).

22. Största musikaliska upptäckten?
Att house kan vara så glatt och peppigt och varierande. Vem kunde ana?

23. Något du önskade dig och fick?
Kärlek. Roliga jobbuppdrag. Världens snyggaste kappa från & other stories (som jag inte önskat mig specifikt, men som kändes var har DU varit hela mitt liv när jag fick den). Och så en fantastisk lägenhet, som jag önskade mig och fick, om man med "fick" menar "fick hyra för sviinmycket pengar". Dock värt. 

24. Något du önskade dig men inte fick?
Nej. 
  
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Jag firade med galej hemma hos mig, med en drös härliga vänner.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jag tror inte det. Det har varit ett fint år. 

27. Vad fick dig att må bra?
Att somna intill A med lilla Elsa (världens bästa och mjukaste lilla hund) snosandes mot mitt nyckelben. Till exempel. Och den här ljuvliga familjeresan.

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Alltså är inte så sugen på kändisar.
 

29. De bästa nya människorna du träffade? 
Axel. Och alla fina som kom på köpet!
 

30. Vad har du för nyårslöften inför 2014?

Alright, först ska vi se hur jag lyckades med förra årets. Löftena i kursiv text, resultaten inom parentes:
  • Fotoböckerna får väl ligga kvar som löftesrest från förra året. (Misslyckades alltså igen så de får ligga kvar ytterligare ett år). 
  • Jag lovar också mig själv att jag ska jobba lagom mycket bara, inte hysteriskt. (Det har jag lyckats med! Tror jag i alla fall, blivit lite bättre åtminstone.) 
  • Och att jag ska bli sjukt vältränad, så pass mycket att jag går runt och känner "jä!" och är asnöjd. (Jag lyckades bli vältränad och känna "jä", faktiskt, men sen var jag kass under hösten och just nu känner jag mig ungefär lika stark som en spaghetti när jag gör armhävningar eller dylikt. Så halvt godkänt på den?) 
  • Att jag ska hitta en ny lägenhet och göra så att den känns som min och som hemma. (DET gjorde jag verkligen. Världens finaste lägga, med fönster med spröjs och breda fönstersmygar och bjälkar i det höga taket och ja, drömlägenheten. Som hela tiden känts som min min min och hemma hemma hemma.) 
  • Och att jag ska få till ett par roliga reportageresor samt resa lite för nöjes skull med S nånstans i Centralafrika efter hennes läkarpraktik i Uganda. (Jag slog samman reportageresa med "resa för nöjes skull" med S i Uganda där hon gjorde läkarpraktik, och sen mötte vi upp N på Zanzibar. Så japp, genomfört!)
Och så årets:

Fotoböckerna blir ju kvar, det ständiga nyårslöftet. Hehe. Jag lovar också att träna minst tre gånger varje vecka (gärna mer såklart!), men ett minimum på tre. Det är ett löfte jag och A har gemensamt, även om han har en mycket högre frekvens på sitt löfte, och jag har nu redan glömt vad vinnaren skulle få eller förloraren drabbas av. Men jallafall. Ett tilläggslöfte blir att ge cyklingen en chans både som träningsform och aktivitet, se hur frälst jag kan bli. 
Vidare lovar jag också att jag och Erik ska komma en bit med bokprojektet vi tänkt dra igång, och att någon gång sortera alla mina papper och tidningar och grejer på kontoret så att jag får tokbra ordning. En dag av 365 borde jag ju rimligen lyckas avsätta till det. 
Och så har jag och A lovat klimatet att vi ska minska vår köttkonsumtion ordentligt. Med undantag för ett och annat högrevsinferno.

Här finns förresten lite nyårslöftestips för den som behöver, från ett reportage jag och Linn gjorde runt förra årsskiftet om hur man gör bättre val i vardagen.

GOTT NYTT ÅR! Nu ska jag måla naglarna glittriga och sen åka på galej. 

6 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Låter som ett otroligt fint år! Och grattis - visste inte att ni skulle flytta ihop? Så stort och fint!

Colombialiv sa...

Vad fint! Och det där med fotoböckerna, alltså... Får lägga till på min lista. Har fortfarande inte gjort albumet från bröllopet 2011.

Johanna sa...

Egon: Nej, har nog inte skrivit så mycket om det :) Men så är det! Jätteroligt.

Annika: Haha jag vet, omöjligt att då tid till sånt. Speciellt om man vet att man är en pedant som kommer lägga orimligt mycket tid på att få till varje album perfekt.

Jojjo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jojjo sa...

Jag vågar inte göra någon krönika, 2013 var inte mitt livs bästa år. Men nu kan det ju bara bli bättre, istället! Gillar dina löften. Ska också dra ner på köttkonsumtionen och bli bättre på att träna rätt (för mig och mina förutsättningar). Det är ju fint att ta hand om sig själv, ändå!

Sophia sa...

Så roligt med listor, ska ge mig på min snart :) Gott nytt år och hoppas 2014 blir ett lika underbart år! Kram