söndag 1 december 2013

Äntligen

ÄLSKAR att det äntligen är advent så att man får rota fram alla julsaker utan att folk tycker att man är galen. Har längtat sedan oktober!

Den här helgen har hittills varit mycket bra: I fredags var det glöggfest på mitt kontor, sedan gick vi iväg en drös folk och åt massa gott på en italiensk restaurang på övre husar. Och så vidare för öl på Hagabion där vi sprang på min bror som råkar vara hemma från Paris. Hurra på den.

Igår åt vi middag på Grill Grotesque med A:s föräldrar och sedan gick vi och såg Anna von Hausswolff på Pustervik. Det var riktigt bra!
Ett längre reportage om henne som jag skrivit nyligen publicerades i Två Dagar samma dag. Jag såg henne spela i Berlin tidigare i höstas och sedan gjorde jag och Erik (som plåtat) själva intervjun i Köpenhamn för några veckor sedan.


Ikväll fortsätter det sociala och juliga temat med glögg hos A:s mosters familj, följt av ytterligare glöggbjudning hemma hos Malin och Björn.

Glögg glögg glögg – äntligen december!


7 kommentarer:

mammas machete sa...

Ååå, detta är en av de sakerna jag saknar mest med Sverige. Glöggen, pepparkakorna, adventsljusstaker... nejlikor i apelsiner...mmm.

Anna Granström sa...

Jag är så himla o-mysig. Ska försöka bättra mig för Victors skull. Nästa år kommer han vilja fixa och pyssla, så då jävlar. I år har vi dock faktiskt satt upp en julstjärna i fönstret, hurra!

Johanna sa...

Julia: förstår det, den här tiden är faktiskt fantastisk. Hoppas någon kan skicka ner lite glögg till er. Annars får du göra egen :)

Anna: Haha, ja vi är ju alla olika såklart. Med en julstjärna i fönstret kommer man hur som helst långt med julstämningen!

Jojjo sa...

Jag tjuvstartade med stjärnorna och en hyacint redan för ett par veckor sedan... Älskar advent och ljus!

Glögg vet jag faktiskt inte om jag gillar så mycket, egentligen... men det hör ju till, ändå!

Maria sa...

Jag glömde svara på din kommentar om branden, men hahahaha! Statistiskt sett borde du iofs vara säker, för hur ofta börjar det brinna två gånger i samma lägenhet? Men ändå - börja släcka ljusen när du går hemifrån! Ok?

Johanna sa...

Jojjo: Bra gjort!

Maria! Haha okejdå. Vi har en deal.

Colombialiv sa...

Mammas machete - himmel och pannkaka, kom till Bogotá så bjuder jag dig på hur mycket glögg du vill!

Och advent... Myyys! Älskar december!