lördag 12 juni 2010

Los Angeles


Den senaste veckan har vi tillbringat i Los Angeles och i krokarna häromkring. I måndags byttes Magnus ut mot Nicole och Sara så sedan dess har det varit vi tre par som hängt runt i denna beryktade och stjärnspäckade stad. Vårt hostel ligger visserligen i Hollywood men sådär vansinnigt glamouröst kan man knappast kalla det. Vi lyckades dock deala till oss privata rum istället för dorms vilket har känts väldigt lyxigt. Speciellt för Martin och Alex, som bott i tält i en evighet innan detta. De riktiga rikemanskvarteren finns inte här nere där vi bor (surprise), utan uppe på kullarna i Beverly Hills och Hollywood Hills. Självklart har vi varit där och spanat in lyxkåkarna som tillhör alla kända skådisar. Högst jubel kom vid dr Phils hus. Det var väldigt stort. Att han är tokrik är väl ingen jätteöverraskning, men ändå lite komiskt på något sätt. Michael Jacksons kåk och Playboy Mansion finns också med bland de hus som tickats av på listan. Vi såg inga kändisar, men väl paparazzisnubbar som lurade utanför häckarna med sina kameror.

Vi har även denna vecka upplevt en dos adrenalin, som vore det inte nog med bergsklättring. Jag och David som blivit något utav riktiga rollercoaster-freaks, kunde inte låta bli att åka till Six Flags Magic Mountain, typ himmelriket bland nöjesparker när det kommer till riktigt saftiga berg- och dal-banor. Bland de 15 värstingarna finns alla möjliga rekordhållare, som världens snabbaste, första, högsta, längsta etc etc. Helt fantastiskt. En av dem var så sjuk att vi nästan var lite chockade efteråt. Inget kommer någonsin kunna matcha den känns det som. Nu mot slutet av veckan har vi också allihop besökt Universal Studios. Inte så jätteimponerande åkattraktioner (lite bortskämda efter Six Flags) men otroligt skoj att få se var och hur alla Hollywoodfilmer spelas in. Det fanns hur mycket kulisser som helst från gamla filmer och pågående tv-inspelningar, verkligen märkligt att se. Pappa, det fanns tex ett helt flygplan som låg krashat med massa flygdelar utspridda överallt. Ett riktigt! Ingen av oss lyckades klura ut hur sjutton de fått dit det.
Den absoluta höjdpunkten var Wisteria Lane (Inspelningsplatsen för Desperate Housewives) där jag och Nicole gick lös med kamerorna som tokar. Kolla Susans hus! Och Brees hus! Och Gabis, och Edies. Och där bor ju Lynette! Kolla! Ungefär så.
I övrigt har vi göttat oss massor. Vi har varit på bio, knallat omkring på Hollywood Boulevard, Sunset Strip och Melrose. Vi har varit i Santa Monica och shoppat och legat på playan, kollat in en Lakersmatch på sportsbar med alla galna fans, tränat poker inför Vegas och druckit drinkar i hostelets trädgård. Och idag, sista dagen i LA, drog vi på en riktig heldagsutflykt till Santa Barbara två timmar norrut, där vi besökte en vingård och provade viner under ett fikonträd (har ju ingen aning om hur ett fikon ser ut, men det kan ha varit ett sådant. Eller ett plommonträd, eller något liknande). Ett vin smakade grädde, ett annat bacon. Hyfsat amerikanska smaker att köra ner i vinerna...
I morrn bär det av mot Las Vegas, swimmingpool, neon och casinon. Hoppas ni har det bra därhemma! Hej så länge. 

2 kommentarer:

Gus sa...

Ni verkar ha det riktigt nice måste jag säga! Och du är en grym fotograf Johanna :D Ha en fortsatt bra resa och hälsa David!

Sofia A sa...

Åh, va härligt det låter! Känns som om ni sett och gjort precis allt som man ska :) Men nu är det väl dags att komma hem snart? Ser fram emot att se er här i Göteborg och Bexet såklart! Kraam.