måndag 19 oktober 2009

Nicole Nicole Nicole!

Nicole har varit här och hälsat på och det var fantastiskt från början till slut. Superskoj att få visa vårt nya hem, vår sköna stad, vår goda mat och våra gulliga kossor.
Och våra berg såklart. I fredags vandrade vi till den absoluta toppen av Stockhorn, som trots att det inte tillhör något av de riktigt höga bergen här ändå är högre än Kebnekajse. 2190 meter. Vi åkte dock linbana till hälften så att vi bara behövde gå den goaste biten, den med mest smashing utsikt.
Sofia hängde på och även Ingvild (Robins Ingvild för er som vet), en norsk kompis till oss som pluggar i St Gallen den här terminen.
Redan i bilen när alperna tornade upp sig som en allt tydligare kuliss utanför rutorna sa Nicole att hon inte tyckte att det såg ut att vara på riktigt, utan mer som att någon satt upp en snygg plansch. Overkligt liksom. Och det är det ju faktiskt.


Vi smygstartade visserligen vandringsstråket redan i torsdags med att knalla upp för ett av våra två "hemmaberg": Gurten. På toppen drack vi Oboy och en liten Jägermeister som Nicco köpt på flygplatsen, och så tittade på alla knalliga höstlöv.
Igår kväll körde jag Nic till flygplatsen i Zürich och vi konstaterade att vi faktiskt hunnit hur mycket som helst på fyra dagar. Utöver att beskåda naturen har vi också spanat in Bern såklart, fikat, druckit vin, pratat, kollat på film, sett Floorball Köniz vinna sin match mot Chur Unihockey med 11-6 (hurra hurra, det borde nästan ha fått ett eget inlägg) och vi firade segern med en utgång i lördags kväll. Männen satt hemma hos oss och spelade tv-spel, men jag Nicole och Sofia gick till Turnhalle (den ombyggda gympasalen, min favoritbar!) och träffade på massor av halvbekanta människor. Skoj!
Vi avslutade på Papa Joe´s med nachos, öl och nostalgi-skvallrande från den gamla goda tiden i Sävehof och på Vallhamraskolan.


Nicole: TACK, du är bäst.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Johanna, du får snart stänga ner din blogg. Man blir ju galen av att läsa allt kul ni får vara med om, eftersom vi vet precis hur gött ni har det. När det sen namedroppas för fullt med saker som Gurten, Papa Joes och berg/utsikt så blir man bara för avis! Glöm inte att vi har paxat sportlovet! MVH JJ och JJ

Johanna sa...

haha. Jamen tänk såhär: när ni hälsar på får ni uppleva allt det göttiga igen :) Schweiz är verkligen så bra som ni har hävdat hela tiden, känns bra att ni har varit här och rekat innan liksom. Välkomna när ni kommer! kram.

N sa...

TACK själv! Utan att överdriva; det var årets grej hittills. Jag gillar att vi äntligen inlett vår "ses i olika städer runt om i världen turné". ;) Puss på dig

Johanna sa...

Å, det gillar jag också! :D