lördag 10 oktober 2009

Förstapris i tävlingen var en resa till Sydafrika. De skulle ha gett mig det -mycket lättare att skicka

För ett tag sedan kom jag trea i en fototävling (hurra) och vann en fotoram från Sony. Jag blev jätteglad. Allra mest över att ha vunnit pris i en fototävling, men såklart också för priset itself. Dock var det där skon började klämma lite. Priset skickades hem till mig, men när bror Anders skulle hämta ut det fick han prompt nej på affärn eftersom han inte var jag. Fair enough. Paketet vandrade tillbaka till Sony, som skickade ut den en gång till.

Nu har följande hänt. Anders gick till ICA focus där paketet ligger, igen, nu utrustad med:


1. Utskrifter från en lång mailkonversation mellan mig och två personer på Sony, där vi diskuterar att Anders måste hämta ut fotoramen eftersom jag bor utomlands. Där står också kollinumret.
2. En bild på mitt pass OCH mitt körkort.
3. En bild på mig, där jag ler snällt och håller upp mitt pass synligt samt en lapp där det står att Anders Lagerfors får hämta paketet, med kollinumret specificerat.
4. Sin egen legitimation.


Det hjälpte inte. De vägrade. Jag trodde att Schweiz var ensamt om att vara såhär faschistbyråkratiskt, men tydligen finns tendensen även hemma i Schweden. Ny regel, tydligen.

Vad.

I.


Helvete?


Här är i alla fall bilden. Jag vet, den är fin för att Bexet är så sinnessjukt vackert och trolskt, och kanske inte riktigt lika mycket för att jag är en fotograf full av kickasness. Men ändå! MIN bild. Pris! Stort ju!

Om man är snäll kan man kanske säga att kompositionen är bra. Om man är noggrann (läs: icke blind) kan man se att horisonten är sned.
Hur som helst, en rolig grej är att jag hittade bilden här, av "misstag" på internet (läs: när jag googlade mig själv eller något annat egotrippat) och där kallas jag swedish photography winner. Sånt jäla fräckt epitet, visst? :)

2 kommentarer:

Karin sa...

Finfin! Otroligt att de inte lämnade ut den?! Trodde den typen av think-inside-the-box-tänk var förbehållet tyskar, ryssar och ja schweizare är ju samma sak=)

Johanna sa...

Jag vet! Trodde jag också. Jag hämtade ut massa bokpaket till David innan jag åkte ner. De stod i hans namn -var inga problem alls. Jag visade inte ens legitimation. Men nu är det tydligen en ny regel från 1 september, påstår de.

Helt sanslöst sjukt hur som helst.