söndag 10 juni 2007

Fran Super-Si till Singapore

Jag ar ju ute och reser igen nu och foljande har jag bara kopierat fran var resedagbok. Ni far leva med det. Forhoppningsvis kommer jag hinna/kunna/orka blogga pa vanligt vis ocksa under de har veckorna.
(DAGBOKEN GAR OCKSA ATT LASA HAR, DAR DET AVEN FINNS BILDER OCH ANNAT)
_________
Aterforening med Super-Si!

Vi ar nu i Hongkong som nastan alla av er vet, och det ar skitkul att vara har. (Snabb update for er utan koll: jag och johan ska resa runt lite kors och tvars i sydostasien i 6 veckor; vi borjar i Hongkong, sen Filippinerna, Indonesien och sist men inte minst, eller jo kanske minst ocksa vid narmare eftertanke, Singapore)

Vi akte i torsdags efter nagra valdigt stressiga dagar hemma och hade en oforskamt bekvam resa hit. Flyg till London, 4 timmar dar och sen 13 timmar hit. Vi sag pa film hela vagen och vill MER an varmt rekommendera Qantas underhallningsmaskin de utrustat planen med! Johan tyckte att det var sa roligt att han hade kunnat aka 12 timmar hit och sen till baka igen, just for fun.

Nar vi kom fram hade vi fatt en alldeles eminent beskrivning av Simon over hur vi skulle ta oss till hans hus, eller hans foraldrars hus, har i New Territorries, norra delen av Hongkong. Det gick som smort. Huset ligger i ett fint skyddat inhangnat omrade med jattemanga likadana vita hus. Runt omkring ar det hoga, intensivt grona berg at alla hall, med moln som virar in topparna och gor landskapet helt magiskt. Vi stirrar och forundras konstant, medan familjen Hoare (japps, det uttalas faktiskt precis exakt sa roligt som ni hoppas pa) ar helt vana vid att bo pa detta otroligt coola stalle.
(Okej, manga torra forklaringar har nu, men for er som tappat bort er redan; Jag traffade Simon i centralamerika nar han hakade pa mig, karin och sara och reste med oss i 4 veckor. Vi blev jattebra vanner och nu ar jag o johan har och halsar pa.. Si har bott i Hongkong sen han var 6 ar och hans foraldrar ar britter.)

Vi har blivit fantastiskt val omhandertagna! Alla i familjen var pa jobbet nar vi kom i fredags morse, sa 'the maid' Erlinda och tre stiliga hundar tog emot oss nar vi anlande. Si hade lagt fram sin pappas mobil till oss som vi far anvanda hela veckan, bussbiljetter och hemnycklar, kartor mm. Kandes lite som en skattjakt nar vi kom fram med hjalp av beskrivningen, fick lite nya prylar och lappar och gav oss ut i 7-miljonersstaden direkt.
Vi akte in till Kowloon och Tsim Sha Thui dar vi gick omkring ett par timmar, shoppade litegrann och bara hanfordes av alla skyskrapor och neonljus overallt. Det ar EXAKT som pa alla kort. HongKong Islands Skyline is to die for. Minst. Maktigt, with two dots.

Vi tog farjan over till andra sidan och dar, mitt bland de allra hogsta skyskraporna, motte vi Si nar han slutat jobbet. Fantastiskt roligt att ses igen!! Det kandes verkligen som att det var en vecka sedan, vilket ju ar ett stralande tecken. Vi korde en snygg 'springa emot varann fran varsin sida av ett litet torg'-motet, otroligt filmiskt och harligt.

Dagarna har sedan gatt fort, vi har traffat och hangt med alla Si's vanner, festat hart och mycket och haft jatteroligt hela tiden. Simon pratar otroligt nog inte cantonese efter att ha bott har i 20 ar, utan alla han och familjen umgas med pratar engelska. Jag borjar nu efter ett par dar har forsta hur det hanger ihop, man klarar sig bra utan att prata kinesiska, aven om det kanns sjukt markligt att de ar britter och har vuxit upp har, men anda inte kan spraket.
Det har varit superroligt att traffa Simons vanner, alla ar grymma. Forsta kvallen var vi pa en comedy-club med nagra av englands basta sta-upp-komiker som ar har och upptrader en gang i manaden... bra timing! Sen gick vi ut nanstans nara Central, pa Hongkong Island, mitt i all neon.
Annu hardare var det i gar kvall da vi kom hem kvart over sex och gick upp 2 h senare. Vi var 'tvungna', eftersom vi hela dagen idag har glassat omkring pa en enorm lyxbat som Si hyrt av sin mammas foretag (for 300 kronor totalt, for en heldag inklusive speedboat, wakeboard mm OCH personal. HELT sjukt verkligen.) Sa vi har tillbringat dagen pa den, 15 personer, och akt omkring mellan oarna utanfor Hongkong Island. Tema: slappa, aka doughnut, bada, lira poker och dricka ol all day long.

Det har regnat ratt mycket alla dagarna, fran och till, men det gor ingenting. I dag regnade det pa fm men sedan blev det bra pa eftermiddagen nar vi akte doughnut efter speedboaten, vilket var alldeles vansinnigt roligt.

Ja, det ar ungefar det vi pysslar med har. Ska ladda lite bilder ocksa sa ha garna en titt, som man sager. Eller ta garna en titt, som man ocksa sager. ;)

Ha det bast darhemma! kommentarer mtotas med ett hurraa och en liten sang.. Det ar jattekul att hora fran er ALLA!

Muah!
J o J

Citat Johan: 'ah ska du skriva resedagbok? skriv 'vi har det kanon har'
Nu fick ni liite mer info an sa, aven om jag sakert glomt halften. Stort Tack ska du ha om du last sahar langt!


Inga kommentarer: