onsdag 7 februari 2018

Hem ljuva hem

Ett litet genidrag: jag har sagt till min chef att jag jobbar hemifrån en dag i veckan fram tills jag går hem för barnafödande vid påsk. Så nöjd med detta! Dels går det ju att jobba himla effektivt när en får sitta ostört hemma, dels är det otroligt skönt att en dag i veckan inte hetsa iväg till stan med gravidmagen instoppad i vinterjacka och en hund rännandes runt benen i vinterregnet och så vidare. Mår i och för sig jättebra, men jag börjar ändå onekligen känna mig en aning hämmad av bowlingklotet som sitter fastspänt på min mage. Hehe. Det är inte utan att det är skönt att en dag i veckan bara slå upp datorn och sätta sig i soffan istället för att åka till jobbet.
Bebisen rör sig massor och rätt vad det är sticker en fot eller något annat ut, det syns genom kläderna. Så fascinerande och konstigt. Undrar så vem hen är. Om två månader-ish får vi säga hej! Inte riktigt klokt, men väldigt spännande.

Idag är hur som helst en sådan hemmajobbardag. Men jag är inte ensam - hantverkarna är här och grejar det sista (lets hope) på tvättstugan, hallen och lilltoan. Vi ägnade hela helgen åt att montera Ikea-skåp i tvättstugan med hjälp av mina snälla svärisar. Nils har ett snickarskåp som han fick av mormor och morfar i julklapp, och som han älskar, och har hjälpt till genom att använda varenda verktyg därifrån.
Framåt söndag eftermiddag var vi sjukt trötta och då bjöd våra gulliga grannar (som haft Nils hos sig hela dagen och som vi dessutom lånat massa sprillans nya verktyg av) över oss på middag. Guldstjärna till radhuslivet!

1 kommentar:

S sa...

omg är det bara två månader kvar! så spännande :)