tisdag 26 april 2016

Dagen: blod, krossat glas och lite förnedring

När Axel sa "jag lyfter bort Nils närmare dig nu för jag mår inte riktigt bra" inatt visste vi ju vad som komma skulle. Och mycket riktigt - vid halvsju-snåret började han kräkas. Två av tre i familjen nere hittills alltså. (Det är så komiskt att man ändå alltid tror in i det sista att man kommer klara sig. Sen bara BOM.)

Men jag mår i alla fall fint än så länge. Dagen har varit helt okej ändå, Nils har repat sig och vi har kört en hel del utomhuslek för att vara på den säkra(re) sidan. Bland dagens low lights återfanns dock dessa händelser. Jag ger er: Top 3!

  1. När jag kissade* i Nils potta i köket eftersom vi bara har ett badrum och det badrummet var smittat med magsjuka. Nån i den här familjen måste ju lyckas hålla sig upprätt, liksom. Kändes väldigt värdigt när jag satt där på köksgolvet och hoppades att ingen av grannarna i huset mitt emot jobbade hemifrån just idag...
  2. När Nils slog sönder inte bara ett utan två glas som spred sitt splitter över hela köksgolvet. (Han har blivit besatt av att dricka vatten ur vuxenglas men är uppenbarligen inte bäst på det än... Och såklart tappades glasen inte samtidigt utan vid två olika tillfällen, när dammsugaren hade hunnit åka tillbaka in i garderoben emellan.)
  3. När jag högg mig i pekfingret inte bara en, utan två gånger med en millimeters mellanrum, med en potatisskalare när jag skulle göra potatismos. Det är ju bara en liten skråma men blöder fortfarande, hundra timmar senare, så fort jag tar bort hushållspappersbiten som jag tejpat dit med vanlig tejp eftersom våra plåster var slut. 
  4. (Det blir förresten en Top 4, för jag glömde att jag också har ett litet märke på kinden samt är jätteöm där, från igår när Nils råkade smocka till mig med en iPad. Inte med mening till hans försvar, men det gjorde icke desto mindre ont..)
Jorå, men annars så! Hur var din dag?

* Okej jag ljög lite. (Also did no. 2). SKAMKÄNSLAN!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas, hoppas att du slipper bli sjuk!

Johanna sa...

Tack! Jag känner samma sak :)

Arne sa...

Alltså jag dör av skratt! Så skönt att du delar med dig av pottincidenten!

Emma Esteban sa...

HAHA å gud skrattade högt på tbanan!

Josefine sa...

Nej nej nej. Stackaren, för många dåliga grejer på en och samma gång. Men det där med pottan alltså ... HAHHAHA! Underbart att du delar med dig av såna händelser!

Peppe sa...

Å stor kram! Det kommer att bli bättre. och tack för pottanekdoten, hahaha!

Jenny sa...

Hejhej, är din syster i pottandet! Att ha två våningar, vara gravid och inte våga gå från barn som somnat pga vaknar lätt och svår att söva? Potta it is!

Har även kissat på pottan samtidigt som Fimpen tittade på och min man tydligen hörde allt genom interkom-bebis-lyssnaren.

Johanna sa...

Hehe, fint att ni uppskattar denna prekära situation.. :)

Jag slapp i alla fall blir sjuk, så det var värt det!!

En anhörigs dagbok sa...

Haha, åh så roligt av dig att dela med dig av pottincidenten! Hoppas verkligen att du slipper bli sjuk!

Vitnos sa...

Åh, vad gör man inte för att hålla sig frisk!

Tips på glas som ser ut som glas men passar asbra i ett barns lilla hand. Lagom mycket som spills också, och tåliga till tusen (självupplevt: eftersom det är det ungefärliga antalet ggr som vår 2-åring kastat dem i golvet), let me present, IKEA:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90091996/