onsdag 28 maj 2014

Krisp med ost

Min nya bästa grej är lyxknäckebröd. Det är så sjukt gott. Det finns en sort som heter Batanun*, och en annan som är något danskt knäcke med tusen frön i. Längtar typ hem till vårt kök för att kunna äta dessa med salt smör och ost. Mmm.

Och vet ni förresten vad som också är gott på? Jordnötssmör. Och man kan göra eget genom att bara ta salta jordnötter och mixa dem ganska länge. Då pressas det ut olja ur nötterna och blir helt krämigt och gott. Exakt lika gott som det från affären. (Om man vill kan man tillsätta ett uns flytande honung.)

När jag ändå är i tipssvängen: Axel bakade världens godaste kakor för någon vecka sen på två (TVÅ BARA!) ingredienser. Mörk choklad och jordnötssmöret ovan.

1. Smält mörk choklad (bra sort) och höll ut på plåt. Låt kallna och stelna.
2. Mixa salta jordnötter till jordnötssmör. Bred ut över chokladen.
3. Gör punkt ett all over again så att det blir choklad öven som översta lager. Låt kallna och stelna. Skär i rutor. Slå in i smörpapper och lägg i snygg plåtburk. Klart!

Så jävla gott.

Klockan är bara halv elva här på kontoret och jag är (uppenbarligen) redan väldigt hungrig.

(* OBS är inte sponsrad det allra minsta, tipsar enbart från hjärtat.)

Inga kommentarer: