lördag 26 oktober 2013

Maskeraden och drömmen om att skaffa lugg

Förra helgen fyllde de här fina gamla godingarna 30 år, och firade med stor maskerad på Skansen Lejonet för ungefär tusen pers (alltså 70 eller så).


Temat: att klä ut sig till en artist. Sådana teman framkallar ju ofta grov ångest för alla inblandade på förhand, men är väldigt väldigt roliga när man väl befinner sig på festen. Stoffe var Tina Turner. Hanna var Lady Gaga, bättre än orginalet till och med. Rasmus Danny i Grease, Lisa var Madonna och Johan "hela bandet queen". Till exempel.

Jag, Sofia och Nico bestämde oss för att likt klassresan i sjätte klass vara Spice Girls. Det var mest för att det var det enda band vi kom på som har fem medlemmar (det kanske finns NÅGOT mer sådant i världen, men ändå). Erik och Axel skulle ju vara med också och man vill ju helst vara en grupp och slippa komma på något eget och så vidare.

Såhär fina var vi strax innan vi lämnade min lägenhet för att möta förbipasserande människors blickar av djupt förakt under den ganska korta promenaden till festen. Man hade ju kunnat tro att omgivningen i det läget skulle le och bara Vad kul! Det där gänget ska på maskerad! Men nej.

På bilden syns tyvärr inte S som Baby Spice (hon var bäst av alla) eller A som Sporty Spice, för han kom sent till festen. På bilden syns inte heller min peruks lugg, som var helt fantastisk och som jag hela tiden ville dra fram men som N och S tvångsfäste med hårnålar för att "Posh aldrig hade lugg faktiskt!". Bah.


8 kommentarer:

emma sofie w sa...

Åh, jag och ett gäng kompisar var Spice Girls på en 90-talsfest för något år sen. Bästa utklädnaderna någonsin.

Och, älskar när irl-livet krockar med internetlivet, för jag har ju åtminstone en kompis som var på exakt samma fest!

Johanna sa...

Å, vem?? Någon jag känner?

emma sofie w sa...

Hanna W!
(var tvungen att facebooka och såg att ni är vänner där så jag antar att ni känner varandra, världen är så liten!)

Johanna sa...

Det gör vi definitivt! Hon är syster till Johan som jag var tillsammans med i åtta år! :) (Hannas mamma och Johans pappa är gifta så jag har hängt mycket mycket hos Hannas familj under åren då vi alla fortfarande bodde hemma.

Hur känner ni varann?

Johanna sa...

Har en bild på mig och Hanna från festen, hon var ÖVERLÄGSET bäst klädd av alla som Gaga (föga förvånande).

emma sofie w sa...

Haha, världen är verkligen så himla himla liten!

Vi har en himla massa gemensamma vänner i Stockholm, några av hennes barndomsvänner är mina vänner osv. Så vi träffades på Öland i somras och ja, på den vägen är det. Och jaaa, hennes outfit var fantastisk, var med när hon provade ut den helgen innan i Stockholm!

Johanna sa...

Haha, där ser man. Ja gud, älskade dragkedjskrag-grejen Hanna hade på sig. Klockren.

Fifi sa...

Alltså, fy fan vad kul med maskerad! Jag tror inte jag kommer gå på nån fest förrän jag blir bjuden på maskerad!