tisdag 23 juli 2013

Öland

Vi är så sjukt bra på livsnjuteri just nu, jag och S. I helgen drog vi till Öland och där fanns hennes familjs sommarhus med nybyggd pool och gigantiskt soldäck. Där fanns tjugosju grader i skuggan, chêvreost, eviga vidder åt alla håll, gulliga kor, långpromenader och släktingar som kom och gick hela dagarna i en hemtrevlig anda.

I lördags kom A och hans två kompisar som varit i krokarna hela veckan på semester. A blev kär i poolen och ville aldrig aldrig sluta bada. Lite Greklandskänsla nästan. På kvällen var det "pub" i granngården, i en konstnärsateljé som en kvinna i 60-årsåldern driver. Fullsmockat med folk, och hela lokalen var pimpad med gamla grejer från 50- och 60-talen. Ljusslingor och plåtburkar och roliga löpsedlar från Ölandsbladet. Öl från Tyskland som köptes över disken för tretti spänn efter att man blivit "medlem" och ett bluesband i hörnan som faktiskt var sjukt bra. Tanterna röjde undan alla stolar och shejkade loss, en gubbe dansade på en stol och folk hängde i klungor utanför huset som vore det ett mellanstadiedisco. Jag blev varm i hjärtat.

Verkligen inte illa för en by med bara fem bofasta invånare!


2 kommentarer:

Sophia sa...

Fantastiska bilder o vilken semester! Hoppas du fàr fortsätta njuta o att värmen hàller i sig, i morgon landar jag i Sverige :) Kram kram

Colombialiv sa...

Verkar helt fantastiskt! Älskar den där baren.