onsdag 17 juli 2013

Lite om en halv juli


Så blev det juli och sommar. Inte världens stekhetaste precis, men ändå sommar. Det grillades. Det badades i hav. Och i sjö. Vi hade familjehelg i Bexet (fast det var ju i juni förresten) och årets lille måsunge blev biten av en gädda och fick en sned vinge. Sedan dess har han knallat runt där på trädgården och inte lärt sig flyga. Mamma och pappa har semester och uppdaterar oss i stan hur det går för honom och senaste nytt är att han numera lägger sig till ro på gräsmattan på den gröna filten som morfar fick från bruket på 50-talet. Snart tam! Eller hen lägger sig till ro, rättare sagt, det kan förstås också vara en tjej. "Tog kort på måsen men det syns dåligt för hen går iväg när jag närmar mig med kameran", skrev ju mamma så fint i sms:et. (Kanske premiäranvändning? När jag läser detta inlägg när jag är 71 år eller så kan jag tänka aha, det var 2013 folk började använda hen ordentligt, tänka sig att det inte fanns innan.)

Jallafall, jag fyllde 29 också. Rätt gammalt faktiskt. Är med andra ord en "kvinna i trettioårsåldern" nu (mon dieu). Jag fick så fina saker och på kvällen fylldes min lilla tvåa av en stor drös vänner. Det serverades främst chips och en jävla massa ost i olika former - allt man behöver ju. Chips, och ost. A fyllde år dagen innan och jag satt en hel kväll och pysslade ihop ett åttasidigt grattiskort eftersom presenten beställdes från internettet och inte hunnit fram än. Insikt: måste pyssla mer i livet. Det är stört kul.

Några dagar har vi varit vid havet. Vattnet iskallt, som vore det maj. Jag badar ändå, för det "måste" man ju (och man gillar det). Sofia badar inte för det måstemåste man ju faktiskt inte (samt hon är en badkruka).

Och det spelas fotbolls-EM i Göteborg och tack vare det har Emma skickats hit från Stockholm av Radiosporten. Tack SR! Har skajpat med Anders och Linnea i Paris också och de verkar har det fabulous, såklart. Andy höll upp datorn så att jag såg utsikten över alla takåsarna från deras fönster. En bror i Paris, inte alls dumt faktiskt.

Bäst av allt - halva juli är ännu kvar! Summer of 2013 still going strong.

2 kommentarer:

Mirijam sa...

Gött! Det är en finfin sommar det här!

Colombialiv sa...

Älskar att din mamma använder hen!