torsdag 7 mars 2013

Tajmingen

Kul att Radiotjänst ändrar sina regler att omfatta även datorer och smartphones när jag för första gången i livet inte har något tv (ej hunnit köpa till nya lgh). Joråsåatte. Tack för den. Kände mig så jävla nöjd när jag helt ärligt kunde svara tanten nehej du, jag har faktiskt ingen tv, kollar bara på datorn och mobilen när hon ringde. Bom så fick jag en räkning hemskickad som ett brev på posten. Ja för det var ju ett brev på posten.

I alla fall känner jag nu att jag måste åka till Media Markt omedelbums och köpa en tv så att det hela blir värt.

PS. Jag tycker såklart att det rent principiellt är asbra med tv-licens pga jätteviktigt att det finns journalistik som ej är i beroendeställning till staten osv osv osv. Det är klart att jag tycker det. Dock att det är störigt att det reglerna ändras precis när jag hade läge att kunna slippa undan.

3 kommentarer:

anydaynow sa...

Fattar bara inte varför de inte kan lägga det på skatten som i alla andra länder. Vore så himla mkt smidigare! Fast det är klart, då försvinner det väl en massa jobb på Radiotjänst.

Björn sa...

Du skulle inte sagt nåt om datorn! :) Datorer och surfplattor räknas, men inte mobiler.

Och en SOU föreslog väl att pengarna ska dras från skatten i stället, så det kommer väl.

Johanna sa...

anydaynow: Grejen med det är att finansieringen av svt/sr ska vara skiljd från staten. Det är av principiella skäl för att medierna ska kunna granska staten på ett oberoende sätt, vilket så klart är väldigt viktigt rent demokratiskt.

Björn: Skumt om de frångår den principen! Och alltså drar det på skatten ändå.. Vore ju onekligen smidigast dock.
Och JAHA, gäller det inte mobilen? Är helt säker på att hon frågade "men du har en mobiltelefon med internetuppkoppling eller?" och då sa jag ja.