söndag 31 mars 2013

En påskhelg

Det här med att det varit sol v-a-r-j-e dag i flera veckor. I Göteborg, världens kanske regnigaste stad. Vad hände där? Förstås är det ju härligt och jag blir glad i hjärtat prick varje morgon, men eftersom det varit så himla kallt samtidigt går jag och oroar mig över att vi slösar bort årets soldagar på det här viset. Så kan vi inte ha det, vi behöver ju solen till den riktiga våren och till sommaren. Hör du det soljävel? Hang in there!
Och så plötsligt händer det. Idag är det soligt och liksom lite varmt samtidigt. Jag åt caféfrukost med familjen i Linné i förmiddags och vi satt visserligen inomhus men det var nästan nästan så att man hade kunnat sitta ute. Och det gör mig lycklig som en liten lärka kan jag be att få tala om. Det, och att allting känns så väldigt gött just nu. Det händer goa grejer mest hela tiden och jag hinner inte skriva ner dem ens. Fint så.

I alla fall. Första halvan av den här påskhelgen hängde jag i Bexet med mor och far. Vi gick många och långa promenader och åt sjukt mycket godis. Pappa gick lite på isen på sjön men sen började isen sjunga (?), det liksom dånade i den, och då förbjöd jag honom att kliva runt där ute.

1 kommentar:

Fifi sa...

Men eller hur, det är ju slöseri med soldagar när det är kallt!