torsdag 21 oktober 2010

"Niesen" eller "Tänk att man kan få ha det såhär bra!"


Nu är de äntligen här - min mamma, min pappa och min rockstjärna till bror - och den hittills regniga veckan vände genast och gav oss en strålande dag! Efter att jag hämtat dem på Zürich Flughafen och David utfodrat dem med spaghettiochköttfärssåslunch åkte vi till bergen och toppen av Niesen, den pyramidformade alptoppen nära Thunersee. En hundra år gammal och extremt brant tågbana tog oss till toppen och där uppe var det alldeles smashing. Det kunde verkligen inte vara vackrare. Ingen annanstans kan väl varm choklad, kladdkaka, ost och kex smaka så gott som just här.

En ljuvlig dag avslutades med middag samt M.I.G och andra sällskapsspel hemma på Gaselstrasse. I morrn satsar vi på franska Schweiz och Genéve.


 

Här sa mamma "jag kan nog inte gå längre upp" och skyllde på att hon hade väldigt hala skor. Sanningen var att hon var en smula höjdrädd, men bara en väääldigt liten smula som ni ser... ;)

Min snöälskande familj bestämde sig hur som helst genast för att komma i mars igen och jäklar vad skidor det ska åkas då. Då får Anders (som till och med tävlat i alpin skidåkning i sin ungdom) visa vart skåpet ska stå.

5 kommentarer:

Lisbet sa...

Härliga bilder från härliga dagar! Många varma hälsningar till Er Alla!
Kram från Lisbet i Halmstad

Sophia sa...

Men så underbart! Niesen är otroligt vackert, vandrade faktiskt upp där en gång, kan oxå rekommenderas :) Tur med vädret fick ni, bra tajmning! Njut av sällskapet ordentligt, kram från Gerlafingen

Robin & Ingvild sa...

Shit vilka fina bilder!

Johanna sa...

Libet: Tack, alla hälsar tillbaka!

Sophia: Ja visst är det - fantastiskt fint. Det vill ju gärna vara sol i bergen liksom! (Känns förresten som att vi nästan allihop haft besök hemifrån nu på väldigt kort tid, det är ju riktigt härligt.)

Robin och Ingvild: Ska fortsätta följa er resa på bloggen, hoppas ni får det fantastiskt. Sydamerika kan inte gärna bli fel. Men förstår Ingvild att du saknar Schweiz ibland också, man kan ju inte göra annat ;)

Josefine sa...

Jisses vad vackert! åh vad jag längtar tillbaka.