måndag 23 augusti 2010

Jetzt bin ig wieder zurück in Schliern!

"Hemma" i Bern. Det känns bra. Det har regnat och varit soligt om vartannat idag, men bäst av allt är att det är alldeles ljummet. Jag sitter på vår stora balkong och har det bra. Umgås flitigt med tanken att aldrig lämna den, inte ens i vinter.

Resan hit gick bra. Var dock inte så nöjd med mig själv när jag glömt koden till mitt schweiziska bankkort, hade 0,0 kronor på både min svenska och min schweiziska telefon och exakt 23 och en halv frassar i kontanter, när tågbiljetten från Zürich kostar 25. Det löste sig dock till slut. 

Bäst under dagen var helt klart frukosten på flyget! Himmel, vad underbart. Två tjocka brieostskivor, färska frallor, juice, grönsaker. Drickyoghurt. Jag blev alldeles till mig och flygvärdinnan log lite nedlåtande och tänkte nog "herregud, blir du SÅ glad för en macka stackare". Det blev jag. 

Innan jag for hemifrån i morse, vid 5-tiden, kunde jag inte låta bli att fotografera en rolig vana som Nicole och Martin har.* Det är att ställa fram alla frukostgrejer redan på kvällen. Tallriken, skeden, flingorna. Allt är där. "Så kan man bara gå raka vägen från sängen och börja äta". Very clever indeed. Lägg märke till att det redan är vatten i glaset.

 _________________________

* De ska ju bo i min och Davids lägenhet när vi är i Schweiz och flyttade in redan 1 aug, så vi har varit sambos några veckor. 

1 kommentar:

Johanna sa...

Idag har jag också sett en häst i storleken mindre hund. Det hade man ju inte väntat sig! Återkommer med bilder på denna lilla varelse.