torsdag 10 april 2008

Stockholm -snart kommer jag!

Whoa, jag är så glad!! Jag har fått praktik på DN! Mitt förstahandsval av de fyra sökta! Det är en sån sjuk lättnad, de senaste veckorna har varit så stressade pch pressade för alla i min klass. Vi har sänt direktsända nyheter i TV varenda dag, vi har sökt praktikplatser, valt specialkurs och hetsat ganska mycket över allt och alla hela tiden. Men nu är jag så glad över att kunna andas ut, det känns superbt. Jag är sjukt glad att få vara på DN och ser jättemycket fram emot att vara i Stockholm i höst. Jag gissar att jag kommer att bo i Göteborg sen "när jag blir stor", men eftersom jag bott här i hela mitt liv känns det så skoj att flytta till Stockholm bara ett tag sådär.

Stockholm är så trevligt och jag är säker på att vi kommer trivas tillsammans. Och Sofia bor ju där! Åh, det kommer bli så bra, så bra, så bra.

Jag var på en intervju idag på Sveriges Radio Göteborg också. Det var hur fint som helst, världens flashigaste hus och enormt trevliga människor. I eftermiddags ringde de och sa att jag fick platsen, och då fick jag faktiskt världens beslutsångest. Trots att SR var mitt fjärdeval och DN mitt första. Det är kanske troligare att jag i framtiden vill jobba på SR Gbg än på DN, men samtidigt är DN världens bästa merit. Man kan inte säga nej till det. Och Gbg är smidigt på många sätt men Sthlm är nytt och lite kul. Dessutom ska jag ju jobba med radio i sommar så jag kommer få massa go radioerfarenhet då...
Jag tog världens längsta lunch med David i en mysig källarrestaurang och sen åt vi årets första mjukglass i vårsolen på bryggan vid paddan-båtarna. Och efter det kände jag att jag faktiskt vetat hela tiden att det är till DN jag helst vill. Jag ringde radion, som till min Stora Lättnad sa att jag absolut inte stänger några dörrar hos dem, utan tvärtom är välkommen att höra av mig så fort jag är intresserad av att vara där. De sa att de tyckte att jag gjorde rätt som tog DN...haha. Lättnaden just nu är därmed helt enorm.

Det vill gärna bli bra. Otroligt bra. Livet funkar så verkar det som.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande. Grattis!

Anonym sa...

Grattis! Grattis grattis GRATTIS!

(och jag ska svara på ditt mejl snart också :)

Kram!

Anonym sa...

massa massa GRATTIS! starkt jobbat!

Klagan sa...

GRATULATIONER!

hehe, tro inte att jag inte smyger in här å läser längre... det är till och med svårare att sluta läsa bloggar än att sluta skriva dem.

återigen, shit va kul, grattis!

Johanna sa...

haha, jag trodde verkligen inte att jag hade NÅGRA läsare kvar. tack snälla snälla ni!

nu ska jag verkligen ta mig i kragen och faktiskt skriva nåt. lite roligare inlägg, och lite oftare. jag lovar. vad glad jag blev för alla grattis:ar!

TACK!