torsdag 3 maj 2007

Deklaration from hell

Vad är problemet med den jäkla deklarationen?
1. Man får den hemskickad.
2. Sen får man ett brev: "hej, vi har skrivit fel i din deklaration, du ska INTE använda blankett K4 för sålda aktier". Okej, tack tack, allt bra.
3. Sista dagen får man sen krångla i evigheter och leta efter papper från VPC som inte finns [kanske för att man slängt dem], och i slutämndan, när man närmar sig psykbryt, då inser man att man ska använda blankett K4 trots allt. Såklart. Vad är grejen med "håll koll på allting själv, annars skiter det sig"?

Jag som trodde att "deklarera" var samma sak som "skicka ett sms alternativt ring ett samtal o 15 sekunder". Ack så fel man kan ha.

Annars en fin dag. S är hemma igen och tack gud för det, har saknat henne. Jag fick jättemånga presenter, hemlagad müsli och kladdkaka. Allt är som det ska. Världskulturmuseet bjöd på en trevlig temadag om yttrandefrihet idag. Det var väldigt intressant men det var solen utanför museet också så blev inget jättelångt besök tyvärr.

5 kommentarer:

Vitnos sa...

Du frågade mig för jättelängesedan om ett arbete jag skrivit om OS i Peking 2008. Jag har glömt att skicka det hela tiden. Men om du skickar ett mail till vitnosblogg@gmail.com så kan jag skicka det jag skrivit. :-)

Anonym sa...

ggggrrrr. Jag avskyr att deklarera. Fy! Skönt när det är gjort...

Anonym sa...

Att behöva använda en extra blankett av vilket slag som helst och framförallt en som handlar om sålda aktier ger typ sjukt många vuxenpoäng! Helt galet många poäng asså!

Syns imorn bitti. Pigga och glada och väldigt up for tryckfrihetsförordningar ocg yttrandefrihetsgrundlagar!

Puss! /Emma

Klagan sa...

Tog deklarationen kål på dig?...

Johanna sa...

haha nejdå! ledsen att jag varit borta några dar.. nu kan du läsa i inlägget ovan vad jag haft för mig ;)