onsdag 2 januari 2019

Gott slut och nytt

Ibland tycker jag att det tar några dagar att komma in i semester-mode när man äntligen är lediga tillsammans hela familjen. Som att när man väl är ledig vet man inte riktigt om det är bäst att chilla hemma eller åka iväg och göra något, man har liksom längtat efter både och, och så blir alla lite rastlösa i två dagar innan ledigheter sätter sig? Nu har ledigheten i alla fall satt sig. Ah. Folk börjar jobba och jag räknar självgott till sex veckor kvar av gemensamt jullov. Sen börjar jag jobba igen!

Nyår firade vi med Andrea och Magnus plus barn, de kom till oss och Axel lagade en trerätters till ungarna (pizza, pannkakor, glassbomb) och en till de vuxna (laxsushi, kalkon och krossad ugnspotatis plus gästernas medhavda efterrätt som var någon sorts cheesecakeliknande grej med kondenserad mjölk. Mycket gott).
Det var en rolig nyår, dock var antalet minuter utan att något av barnen var vaket lätträknade: noll. Tänkte ändå att de skulle sova en stund alla samtidigt medan vi åt vår dessert typ, men så blev det inte. Gjorde inte så mycket dock, det var härligt och blev sån där hela huset fullt av barn-stämning som man får välja att bejaka för att inte blir helt slut. Fyra barn, eller fyrahundra barn? Ingen vet. Samtliga sov i alla fall till efter nio dagen efter. Utom Olle. Han vaknar sju, det kan man lita på!


Första januari blev en perfekt seg hemmadag att inleda året med, och sen var vi igång med 2019. Vet ni förresten hur sjukt jag firade ut 2018 dagen innan nyårsafton? Med löpning och bad (igen!) från klipporna, med vår granne och hennes svägerska. Detta kändes helt bisarrt men var verkligen skönt (och jävulskt kallt) och ganska roligt. Fick boken Kalla bad av Torunn i julklapp och om vi bara lyckas bemästra detta kommer vi ju kunna njuta av havet hela året. Känns som ett bra drag när vi nu ändå flyttat så nära det.

Och fult är det ju inte, havet.

Inga kommentarer: