söndag 2 september 2018

En söndag i september

Ah vilken dag i livet den här dagen varit! I det närmaste perfekt faktiskt. Våra kompisar Björn och Malin och deras ungar sov över sedan igår, och i förmiddags bakade vi bröd och åt långfrukost. (Axels nya faiblesse är surdegsbak, så vi åt surdegspizzor både i fredags och lördags kväll, och resterna till lunch. Nygräddat bröd om morgnarna. Klagar ej! Bra hobby.)

Sen fick vi struket några punkter från den eviga hus-todolistan; Axel rensade garaget som nu plötsligt går att ta sig in i, och jag plockade bort all fallfrukt som låg och ruttnade i gräset. Olle tittade på, Nils lekte hos grannarna.
Sen gjorde vi det enda rätta: njöt av det fina vädret medelst kvällsfika på klipporna. Badade! Låg till och med i en stund, en tant på cykel sa att det var tjugo grader i vattnet fortfarande och kanske hade hon rätt. Det var i alla fall sann magi och jag börjar inse att sommaren blir så mycket längre när vi nu bor nära bad. Förra året missade jag på något vis detta goa sensommar-badande (hur kunde jag?) men nu försöker jag kuta ner och slänga mig i så ofta jag kan. Målbild: bli en av de där härliga åretruntbadande kvinnorna det alltid står om i måbra-reportage i featuremagasin. Annan målbild: äta kvällsmat utomhus oftare. Blir alldeles lyrisk av det.

Inga kommentarer: