tisdag 19 december 2017

Granen och den undvikta krisenSedan vi köpte det här huset har jag längtat efter detta: att få köpa en gran och ställa in den i vårt vardagsrum. Vår allra första egna gran. Eftersom vi firat jul hos föräldrar tidigare har det inte varit så mycket lönt att ha en egen, men NU!!

For till Ikea och köpte en i helgen och åkte direkt hem och klädde den. Det var underbart faktiskt. Som genom ett mirakel insisterade jag på att klippa ut en stor matta av plast att lägga under själva julgransmattan, jag bara kände på mig att vi (jag) skulle spilla vatten när jag vattnade. Axel tyckte att detta var overkill, men klippte snällt en fin matta av underlaget till vårt golv som blivit över vid golvläggningen.
Morgonen därpå vaknade vi till en julgransmatta som var helt genomblöt. Den nyinköpta julgransfoten hade läckt. Är mycket, mycket tacksam över att vi inte förstörde trägolvet som ju är nylagt i hela huset. Det hade varit...trist. Men nu är ny fot inköpt och julefriden räddad. Blir nästan rädd av detta även i efterhand.

Hörrni: kolla era julgransfötter noga. Släck ljusen efter er. Sätt ingen knäck i halsen!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Så fint ni har det! Det vore väldigt roligt att få se lite fler bilder på huset.

Johanna sa...

Å ja, det kommer såklart. :)