söndag 15 oktober 2017

Tre helger i september

September var faktiskt ganska kämpig, jag har varit rejält förkyld sedan början av augusti (!) och i september var jag mest...trött? Men på helgerna när allt var ledigt och härligt hade vi några riktiga guldkornsutflykter. Det är tur att september finns så att en får uppleva lite av en sån där ljuvlig höst innan slaskperioden kastar sig över en och stannar hela vintern.

I alla fall. En helg åkte vi till en skog i Lindome för att plocka svamp med Axels bror med familj. Det är ju världens svampår och vi lyckades fylla en korg med trattisar samtidigt som vi jonglerade ungar och hund. Stannade för att göra upp en eld och grilla lite korv, men vi hittade ingen eldstad så det fick bli rätt på backen vid några granar. Med tanke på hur mycket det regnat lately var det ju inga större problem. När vi promenerade vidare hittade vi dock såklart två grillplatser ungefär 50 meter ifrån platsen vi stannat på.


En annan helg utforskade jag, Nils och Axel skogen som ligger nära oss, längs med havet. Den var så sjukt mycket större än jag har fattat, vilket gjorde mig urglad. Här trodde jag att vi valt bort skog men fått hav, och så visar det sig att vi fått båda!? Vi gick runt i timmar och hittade massor av svamp, både trattisar och gulkantareller. Nils hittade ett par vantar. Så käkade vi picknicklunch och drack varm choklad ("vill gärna ha varmigla tack") på klipporna ovanför havet. Ja, det var ett guldögonblick den här hösten faktiskt. Det var det.


En helg åkte vi med min kollega Andrea och hennes familj till Strömma Farmlodge som hade Farmers market. Innan vi kom fram till Tvååker där det ligger föll regnet i så strida strömmar att hela Strömma höll på att flyta bort. Men vi trotsade leran och dikena som blivit forsar och fikade medan det regnade klart. Sen fick vi en jättefin eftermiddag. Nils och Lo som är nästan jämngamla fann varann till hundra procent och vägrade släppa varandras händer. Det hela var extremt gulligt. Och Los lillebror Alvar var bara några veckor gammal, också extremt gullig.
Jag och Axel lyckades också köpa den fantastiska postern "vinyl guy" som vi suktat länge efter, av formgivarna som gjort den som var där och sålde (JennyoJens). De hade specialpris på sin största storlek. Kostade ändå tusen spänn, men det får det vara värt.

Inga kommentarer: