torsdag 4 augusti 2016

Sommarstugeturnén del två: Bexet

Hej dagboken. Här kommer en helt unik upptäckt: sommaren går för fort! Nu närmar den sig redan sitt slut, vi är hemma för en sista semestervecka i stan innan jag börjar jobba på måndag. Sex och en halv vecka bara rusade iväg. Men herregud så goa de varit ändå! Efter Bergsvik åkte vi direkt till Bexet och hängde där i två veckor med min familj. Vi hade jättefint väder (det blev 27 grader varmt i sjön!!) och var utomhus nästan hela tiden. Det är tur eftersom det blir lite trångt i stugan annars när alla är där samtidigt.

2016 känns som någon form av rekord-år i naturen, det finns rekordmånga blåbär, rekordmycket hallon, rekordmånga getingar och rekordmånga humlor. Osv. Vi utnyttjade verkligen bärbonanzan, plockade blåbär med Nils varje dag på udden bakom stugan och några gånger tog vi långa skogspromenader och fyllde våra bunkar. Anders skulle ta en springtur hem från skogen men kom tillbaka skräckslagen efter tre minuter – han trodde att han höll på att bli överfallen av vildsvin. Men det var tydligen tre fasanser/tjädrar eller dylikt. Mycket underhållande!

En dag åkte vi på auktion i Nickelsbo. Kändes som en väldigt Astrid Lindgren thing to do, och det var väldigt roligt. Anders ropade snabbt hem ett gammalt arkivskåp för 50 spänn och jag fick puls som en liten hare. Spänningen! Därefter upptäckte vi att skåpet dels var låst, dels nog inte skulle gå in i bilen. Det löste sig dock. Jag fick syn på två pinnstolar (som jag senare googlade mig fram till var Arka-stolar av Yngve Ekström!) och blev helt kär i dem, kunde inte tänka på något annat än att buda hem dem. Vi väntade i flera timmar och när det väl var dags hade någon lagt ett jättehögt förhandsbud. Sen gick det upp en bra bit till, till 2000 för en hel och en trasig stol. Himla danskar till att komma och buda på alla bra grejer. Träffade också en trevlig hipster-barnfamilj från Göteborg som budade på EXAKT samma saker som oss, bland alla hundratals föremål - då kände vi oss härligt icke-unika. Hehe. Blev inga Arkastolar för mig, men väl en fotoskrivare. Var sjukt nöjd eftersom jag hade tänkt köpa en sån. Utroparen trodde det var "någon teknikpryl, en liten radio?" så ingen sa emot när jag tjoade ja! efter hans "har jag 20 kronor?"

Jaha, vad hände mer? En dag körde vi swimrun - simmade över sjön och sprang tillbaka x två varv. Det var kul. I övrigt tränade jag mycket mindre än jag hade tänkt. (Ligger verkligen efter nu i mitt 3 gånger i veckan-mål för 2016.) Anders och Axel fiskade väntat nog som galningar de flesta kvällarna och deras interna tävling slutade 3-3 i gös. Sista kvällen hängde jag med i båten. Fick kissa i öskaret. I övrigt en totalt perfekt kväll, månsken och allt. Nils fick äntligen ordentlig kläm på att gå under de här veckorna, och sprang snart runt som en galning. Då försvann all frustration han kände veckorna innan när han ville gå men inte riktigt vågade släppa taget. Så fantastiskt härligt att se honom kuta omkring. Hade velat leva i den här semesterbubblan några veckor till.

Avslutar som vanligt med ett litet urval bestående av en miljon bilder. Håll till godo!


(Och nej Jenny, fotoböckerna är ännu inte påbörjade. En vacker dag osv!)

5 kommentarer:

Jenny sa...

Det ser och låter helt fantastiskt, med eller utan fotoböcker!

Arne sa...

Så jädra fina ni är! Kissa i öskaret - du är så cool, hade aldrig klarat av att kissa i ett öskar eller bajsa i en potta i köket. Så bra jobbat.

Johanna sa...

Haha JUST det ja - jag har fler toalettstories bakom mig - hade helt glömt den om kökspottan. Alltså jag borde sluta dela med mig av sånt här offentligt..hehe.

Arne sa...

HAhahaha, för härligt för att inte dela med sig av ju. Yo go girl.

Colombialiv sa...

IDYLLEN!!!