torsdag 18 augusti 2016

Borde inte ha jinxat

Det här med att jag skrev för mindre än 24 timmar sen att barnet väl kommer dra på sig förskolebaciller snart? So that happened. I morse lät Nils rosslig i halsen, som att han behövde hosta. Han var pigg i övrigt så vi gick till förskolan ändå (personalen tyckte också att han kunde vara där), men han hade liksom ett väsande ljud från luftvägarna hela förmiddagen. När vi kom hem eskalerade det och han hade det jättekämpigt en stund. Det var hemskt hemskt hemskt. Jag pratade med barnavårdscentralen som fixade en läkartid men sen hörde de Nils i bakgrunden i telefonen och sa att vi borde åka in akut istället. Tillbringade därmed hela eftermiddagen på akuten där han fick 40 graders feber och fick inhalera lite luftrörsvidgande medicin medan jag höll fast honom. Fy fan.

Självklart tajmar detta också med att Axel är bortrest fyra nätter (han är i Nice på svensexa). Tror dock det är värst för honom - inte vara hemma när ungen är sjuk är ju hemskt. Men men. Nils var en sån jädra trooper idag och höll humöret uppe. Min mamma höll oss sällskap på akuten och Axels mamma tog hand om Elsa så jag klarar mig fint trots bortrest barnafader.

Nu sover kiddot i alla fall och jag ska käka laxpasta med pesto, avo, feta, mozza, tomat, sojabönor, citron och cashew (note to self: kom ihåg den mixen, perfektion). Sen ska jag väl sova och vara beredd på att krama och trösta en liten hostande kropp på balkongen i omgångar. Buhu.

En dag i livet osv.

PS. Det här med svensexan i Nice. De är alltså 27 pers som hyrt tre stora hus med gemensam pool i bergen ovanför Nice där de ska hänga i tre dagar och bara ha det gött, äta god mat, dricka öl osv. Inte massa förnedringsgrejer utan bara fokus på njut. Med sol och pool och överraskningsresa som en go fond. Så sjukt fantastiskt upplägg för svensexa/möhippa! Min drömversion av en sådan. (Lägg gärna det på minnet vänner därute, hehehe.)

3 kommentarer:

Linnéa i Colorado sa...

Men uh sa laskigt, kram till er och hoppas knoddas blir frisk SNABBT

Jenny sa...

Ja, stor KRAM! Hoppas att ni fick sova. Och det där med svensexa: min mans kompisar drog med honom till Hamburg, jag blev så himla avundsjuk.

emster sa...

åh stort krya på till Nils! låter ju jättejobbigt (för mamman också som oroar sig såklart).