tisdag 10 februari 2015

SPA-unningen

Å alltså vet ni hur vi inledde den här veckan? Med att lyxa på spa måndag-tisdag! Sankt Jörgen Park Resort. När jag fyllde 30 fick jag ett presentkort på en spa-ritual för oss båda av Malin, Björn och Emma (tack tack tack för fantastisk present) och eftersom Axel har sportlov den här veckan (the perks of being a lärare) tog jag mig också ledigt (the perks of being frilans). Och så bokade vi in oss på spa:et och lade till för att få stanna över natten. Det gjorde vi helt klart sjukt rätt i för det var u-n-d-e-r-b-a-r-t.

Först kom vi till vårt rum, som var stort och fint och visade sig ha utsikt över hela stan, även om det inte riktigt syns på bilden. Vi började hotellvistelsen med att krypa ner och sova en timme. Värt.


Sen tog vi på oss våra morgonrockar och varsin bok under armen och knallade ner till spa:et för att glassa. Det var vårväder med sol och blå himmel, äntligen.


Vi låg en stund på någon sorts relaxsäng som gungade fram och tillbaka och tog en massa selfies. Skrattade åt att vi såg kul ut i grodperspektiv.


Sen var det dags för spa-ritualen vi var inbokade på. Vi fick till exempel basta i bastuar som doftade av olika goda saker, smeta in varann i lera och is, bada kallt och varmt och bada fotbad och skrubba oss och sånt. Det hela tog flera timmar och var ljuvligt.


Sen chillade vi lite till i spa:et. Till exempel fanns det en utomhusbassäng som var 38 grader med ljusslingor och öppen eld intill. Jag flöt omkring och bara magen stack upp ovanför ytan, rakt upp i vädret mot natthimlen. Den är rätt stor nu alltså, med bara fem knappa veckor kvar.


På kvällen fick vi trerätterssupé, som serverades av en brittisk köksmästare som tog sig tid att sitta ner vid bordet och berätta om allt på menyn tills det vattnades i munnen på oss. Det gick att beskriva rätterna med väldigt väldigt många ord (vilket köksmästaren gjorde) men beskrivet med normal-få ord fick vi: lax till förrätt, sej till huvudrätt och "chokladjord" till efterrätt. Jag toppade chokladefterrätten med att dricka varm choklad till. Köksmästaren såg ut att tycka att beställningen var aningen okonvensionell, men man kommer helt klart undan med mycket som gravid. Samtliga rätter var hur som helst mycket mycket goda.


Vi pratade om förlossningen, vad vi ska ta med oss i den där väskan som snart ska packas, om sommaren och föräldraledigheten. Och bollade några nya namn till bebisen. Egentligen har vi ju två namnförslag som regerat ända sedan början av graviditeten och det blir nog något av dem. Har alltid trott att jag ska älta det där med namn i all evighet och så tog det oss ungefär fem minuter att bestämma. Knäppt. Mellannamnen börjar förresten också falla på plats, även om vi inte riktigt spikat ännu. Jag älskar namn och vill helst ha ett förnamn och två mellannamn på barnet, precis som jag själv har. Kul att få välja ut hela tre stycken ju!

Efter några hektiska veckor med nytt jobb för Axel och mycket jobb för mig kändes det så perfekt att få åka bort och bara ta det lite lugnt. Från och med nu är "ta det lugnt" förresten min plan i största allmänhet. I söndags gjorde jag den sista (tror jag i alla fall) intervjun så nu har jag bara ett gäng reportage som ska skrivas ut och skickas in, lite bokföring att få färdigt och en del annat småpill. Tänkte jobba februari ut, men kommer nog kunna unna mig korta dagar och mycket hemifrånjobb den kommande tiden. Himla skönt! Nov-jan har varit ganska hektiska månader jobbmässigt och hittills har jag flängt runt precis som vanligt. Känner ännu inte av den där berömda gravidtröttman så mycket, men den kommer säkert nu på slutet.

Efter middagen kollade vi lite serier på rummet, sov gott med Göteborgs siluett utanför glasväggen, vaknade utsövda, kollade nyhetsmorgon och gick ner till frukosten där vi åt våfflor och läste tidningen i godan ro. Sen hämtade vi Elsa som sovit hos mamma och pappa och tillbringade resten av dagen med att spatsera på stan och köpa massa nya snygga kläder till Axel som var sugen på att förnya garderoben.

Med risk att låta som nån form av yogamänniska måste jag säga att jag känner mig totalt jävla harmonisk nu.

6 kommentarer:

Colombialiv sa...

Vilket bra unn!

egoistiska egon sa...

Vad underbart det låter!

Anna Granström sa...

Låter fantastiskt!

Sofia A sa...

Bra gjort! Låter helt underbart!

Fifi sa...

Så jävla göttigt! Nu ser jag ännu mer fram emot min och Niklas spa-vistelse om ett par veckor!

Johanna sa...

Jamen himla härligt. Fifi: åh, gott att ha lite spa:ande framför sig att se fram emot!