lördag 14 februari 2015

I did it!

Babynestet blev klart till slut! Himla nöjd med att jag faktiskt genomförde det och hann färdigt i tid. Det hela gick utan större fadäser även om jag höll på att bli tokig på kantbandet vid flärparna på slutet, och på vaddet när det skulle in i kanalen.

Klockan har visst hunnit bli 03.20, men det var det värt! Glömmer alltid att gå och lägga mig om Axel inte är hemma, det är så kul att sitta uppe och greja. Och nu är han i Sthlm över helgen och hänger med våra syskon och några kompisar, det är nån festival. Går dock ingen nöd på mig - ljuvliga Sofia A (för övrigt en STOR källa till sy- och pysselinspiration) var här och hängde i eftermiddags och hade köpt med sig alkoholfritt bubbel, mintchoklad, greyère, fikonmarmelad och lyxknäcke. Denna kvinna alltså, så mitt i prick.)

Elsa har förresten godkänt sovnästet, hon kastade sig ner i det omedelbart. Uppenbarligen övertygad om att det var till henne. Men tänk att det ska ligga en annan liten filur däri om bara några veckor! Vår lilla myra.


Sist av allt sydde jag en liten vändbar kudde till också.


Slut på bildmaraton. Igen: tipsa jättegärna om roliga sybloggar eller enkla mönster på saker att sy, ni som kan sånt!

10 kommentarer:

Sofia sa...

Jättefint, Johanna! Bra jobbat!!

Johanna sa...

Tack! :)

Mirijam sa...

Så fint! Jag köpte mitt på nätet, hade blivit sinnessjuk om jag hade gett mig på det själv. Hoppas du får roliga tips på enkla sygrejer, jag håller koll bland kommentarerna och dammar av symaskinen så länge!

Sophia sa...

Men jättefint, vad duktigt du är! Ja nu är det verkligen nära :) Följer resan pà avstànd!

Anonym sa...

Jättefint!! Jag sydde ett i ett John Blund tyg till vår dotter. Sjukt stolt! Sen sålde jag det för över 300 kr på Tradera. Sjukt nöjd! Sen blev jag gravid igen... Hon har inget baby nest ;-)

Tips på mössa som verkar lätt: http://popetotrora.blogspot.se/2011/06/sy-en-egen-mossa.html?m=1

Sen kan du ju sy vetekuddar! Jag har fyllt mina med grötris. Skönt när värkarna drar igång och sen kan man ju värma upp bebisens sovplats med en sån för att förenkla övergången från varm famn till kallt babynest...

Lycka till med bebis!!

/Catharina

Johanna sa...

Å, tack för tips!

Johanna sa...

Å, tack för tips!

Arne sa...

Men så fint!!! Så himla avis på människor som du, som kan ro sådant i hamn. Men du, nu måste du nog sy ett till Elsa också. Förresten sa vår Fred i går, att han ska ha en hund som ska heta Elsa. Fint ju, det kanske han kan få en vacker dag faktiskt. ;) Kram

Johanna sa...

Haha jag vet, Elsa måste nog få ett faktiskt. Hon såg så lycklig ut och verkade se det som fullkomligt självklart att det var till henne. Perfekt med kanter att lägg upp hakan på och allt :)

Jag ska bara vänta länge nog tills jag glömt hur pilligt det var. Då kan jag säkert få för mig att sy ett till :)

Och klart kiddot ska ha en hund som heter Elsa, det kan jag varmt rekommendera! ;)

Karin sa...

WOW! Gusåfint!