söndag 13 april 2014

Aten - drinkar dödsmetall och en gnutta utbrändhet


Det var bra dagar i Aten. Bäst var att det var soligt och varmt på torsdagen och fredagen när jag var själv, innan Erik kom. Jag hade en stor balkong att jobba på i hotellrummet och på eftermiddagen gick jag till takbaren A for Athens och satt där och läste bok, jobbade på datorn, åt god middag och drack en somrig drink. Kände mig som en "härlig människa". Det var fint. Helt klart underskattat att sitta på lokal och jobba/gotta sig mol allena. Faktiskt!

Ska komma ihåg det och göra det hemma också. Jag hittade även drömfina skinnsandaler, sådana jag letat efter i två år typ, för 14 euro. Kände den där ljuva tillfredsställelsen som bara ett materialistiskt inköp kan inbringa. Ah, fyndet. Solen. Allt var gött.

Balkongen! M-y-c-k-e-t nöjd tjej.
DET HÄR VAR ALLTSÅ MITT KONTOR!!
På gatan gick jag förbi några gulliga fåglar som såg ut att ha det väldigt trångt. 
Sen kom Erik och det blev mer intensivt jobbande. (Och regn och blåst, bu.) Att följa ett death metal-band på turné innebar ganska mycket öl samt sena kvällar/nätter och var väldigt väldigt skojigt skulle det visa sig. Med fans som hängde i hotellfoajen och sånt. Och snälla och roliga bandmedlemmar. Vi gjorde några andra reportage också, bland annat ett par olika om eurokrisens baksidor. Till ett av dem intervjuade vi några hemlösa människor som förlorat precis allt, och bara en stund senare gjorde vi en intervju med Elena Paparizou på en tjusig restaurang med utsikt över hela stan. Kontraster, minst sagt.


Jag hade med mig kameran men använde den visst inte, så det hela får sammanfattas med dessa mobilbilder. 

På flyget hem insåg jag att jag är ganska utarbetad just nu. Sådär så att man vill trycka på pausknappen, som att man behöver det för att vara på rimligt avstånd från den där berömda väggen. Erik som varit utbränd en gång tittade på mig och sa några varningens ord. Jag insåg att han hade rätt. A bad mig ta en dag ledigt när jag kom hem, "man kan inte jobba HUR många dagar som helst i sträck" och jag visste att han hade rätt han också. Men det är så svårt att ta en ledig dag när man är stressad över allt som behöver göras ju! Som att man inte har tid att ta det lugnt. Ironin i det. Och alltså det var inte resan i sig som fick mig att känna sådär - tvärtom är jag ju van vid att jag och Erik alltid jobbar röven av oss på jobbresor, och älskar det - men mer att det varit väldigt mycket jobb nu under väldigt lång tid. Man måste hinna andas emellan också. Det hinner inte jag just nu. Så när jag morgonen efter hemkomst satt på en spårvagn och glömde hoppa av på rätt hållplats för att jag var så disträ lyssnade jag på allt det där och åkte hem och sov flera timmar mitt på dagen. Bästa valet på länge. 

12 kommentarer:

Sophia sa...

Vilket fantastiskt jobb du har o vilka ställen du fàr se! Men som sagt, du fàr akta dig... Gà in i den berömda väggen har jag gjort o tro mig, inget jobb är värt det. O blir det för mkt, dà har du inte möjlighet att kunna göra det du gör sà försök hitta en balans. Kram kram

Josefine sa...

Ja, ta hand om dig ordentligt!

Men det verkar ha varit en fin resa. Arbetsplatsen såg ju rätt bra ut alltså.

Tänkte förresten kolla om du kanske har lust att ta en frukost nån dag? På Kringlan tex... :) (obs! när du har ork, tid och lust såklart)

Johanna sa...

Tack hörrni, ja det är ju viktigt att inte jobba ihjäl sig såklart. Men svårt också, när det är så roligt att jobba :)

Josefine: Ja! Jättegärna frukost! Den här veckan och nästa känns typ helt körda, men jag tycker vi hörs efter påsk och spikar en dag! En morgon mot slutet av nästa vecka skulle förresten kunna gå. Hörs om detta.

Josefine sa...

Ja, jag förstår det. Det viktiga är nog ändå att ha koll på det och det har du ju. Då hinner man nog bromsa innan det är för sent.

Ja, det är samma för mig. Men i slutet på nästa vecka tror jag att jag kan. Det är bara att hojta om du får tid över! Behöver inte veta förrän dagen innan.

Fifi sa...

Älskar att få följa dig på alla dina resor! Och dessa kontraster, så häftiga!

Hoppas du för tid att varva ner ordentligt nu!

Johanna sa...

J: perfekt, jag hojtar nästa vecka.

Fifi: Ja, i påsk tänker jag se till att vara tokledig! Det ska bli helt sinnessjukt skönt.

Kära Syster sa...

Smart gjort med en tupplur! Jag tror på att sprida ut pauserna när det är mycket att göra, många korta här och var. Men visst är det svårt att säga nej?! Börjar precis inse det...

/A

Johanna sa...

A: Ja, otroligt svårt! Men oftast går ju stressen lite i vågor så att man hinner återhämta sig mellan varven. Det är tur..

Mirijam sa...

Du är min journalistidol! Så sov mycket och vila mycket så du orkar fortsätta vara det. Dessutom tar du fantastiska bilder till och med med mobilen din jäkel!

Johanna sa...

Mirijam: Meh, himla fina människa! Det var snällt sagt. DU kan vara en journalistidol hörru. Kram kram

egoistiska egon sa...

Älskar att läsa om dina jobbäventyr. Hoppas också att du kan få ro att varva ner lite. Det svåra är ju just allt roligt man vill göra. Kram!

Colombialiv sa...

Vilka resor du gör! Tänker ibland att jag skulle vilja byta liv med dig ett litet tag.