onsdag 26 februari 2014

Skepp ohoj

Snart kliver jag och Linn på en fraktbåt till Belgien. Väldigt random, känns det. Vi ska göra ett reportage om livet till sjöss och hoppas på många spännande historier från världshaven från sjömännen ombord.

Som de som Axel fick höra nyligen av en gammal man med käpp som stannade honom på Andra långgatan. Mannen frågade något om Elsa (hunden alltså), och började prata en massa där på trottoaren. Han visade sig vara en sjöman som blev kvar i Göteborg av en slump efter att inte ha sett Skandinavien på 25 år. Han berättade att han bytt till sig en apa mot en arbetsskjorta i någon afrikansk hamn, och att apan hade blivit hans bästa vän. Som väckt honom i hytten om morgnarna genom att pilla upp hans ögonlock. I ett och ett halvt år hade de varit bästisar, och när de kom till Amerika och tullreglerna inte lät honom ta med sig apan fick han lämna bort den. Då grät både apan och sjömannen, berättade han. Och han saknade sin apa. Han funderade på att skaffa en hund nu istället, och det var därför han hade stannat till när han såg Elsa.

Alltså finheten i detta. Sådana historier hoppas jag att sjömännen på vårt fartyg också bjuder på. Hej på en stund. 

5 kommentarer:

Jenny sa...

Jisses så spännande! Berätta ALLT sen.

Fifi sa...

Set SÅ fram emot att få läsa om detta sen!

Jojjo sa...

Gamla människors historier är så fascinerande! Jag hamnade bredvid en äldre man på bussen när jag bodde i Göteborg som berättade om kriget och sin fru. Ville knappt gå av vid jobbet! Hoppas ni får en helt fantastisk resa, ser fram emot att läsa om den!

Karin sa...

Spännande med resan! Och vilken fantastisk berättelse om den gamle sjömannen och hans apa. Den måste jag nog spara i "idéer till barnbok"-högen! ;-)

Colombialiv sa...

Shit vad spännande!