söndag 2 februari 2014

Hejdå Bagaregården, Hej Haga

En av de sista kvällarna på Stockholmsgatan.

Det händer något när alla ens saker plötsligt ligger i kartonger. Har ni tänkt på det? När ens hem plötsligt känns lite främmande igen och det liksom blir okej att dra därifrån för att bo på ett nytt ställe.

Lite så kändes det i fredags. Det var inte helt utan vemod jag skulle börja packa ihop lägenheten på Stockholmsgatan nu i veckan, och jag märkte att jag automatiskt började med garderober förråd skåp källare. Allt sånt som inte syns. Det tog flera dagar innan jag började packa allt det där andra, som tavlor och teburkar, böcker och krukväxter. Men när det väl var gjort infann sig den efterlängtade känslan av att nu är jag faktiskt klar med den här lägenheten. Prick ett år i den blev det, och det var ett jävla bra år, och en jävla bra lägenhet, och jag älskade tiden där. Nu börjar nästa grej!

Flytten gick smidigt, det var så många snälla som hjälpte till. Mamma hade lagat paj och brett mackor och hade dessutom med bullar och småkakor till alla att fika på mellan varven. Och godis. Bra flytt. Bra flyt. Efter några timmar stod alla kartonger på plats i Axels lägenhet, jag menar vår lägenhet, och vi köpte pizza och ställde öl på kylning på balkongen och sedan packade vi upp saker resten av kvällen. Lite folk hängde kvar, vi flyttade runt möbler till nya ställen och provade oss fram för att lägenheten ska kännas ny för oss båda. Man borde kanske börja med att packa upp allt men vi började med det roliga istället: jag rotade fram häftpistolen och klädde in vår sängstomme i ett grått denimtyg från Nudie, Axel sorterade alla sina vinyler. Kläderna ligger fortfarande, två dagar efter flytt, i väskor och lådor. Men det tar sig sakta men säkert. Vi har gjort i ordning vardagsrum, hall, kök och sovrum någorlunda, och helt enkelt förpassat kaoset till det lilla rummet. Därifrån kan vi packa upp i den takt vi mäktar med tänker vi. Det blir nog klart till slut.

Så ja, nu bor vi alltså här, på Landsvägsgatan precis mellan Haga och Linné. Nu bor vi ihop på riktigt

6 kommentarer:

Anna Granström sa...

Mysigt! Och så skönt att flytten är överstökad!

Jojjo sa...

Åh så härligt, grattis till er!

Johanna sa...

Tack!

Fifi sa...

Grattis till sammanflyttningen! Har förresten kompisar som bor på er gata :)

Johanna sa...

Tack!

Och jaha, vad kul, då får du knacka på och säga hej när du är i närheten! :)

Johanna sa...

Tack!

Och jaha, vad kul, då får du knacka på och säga hej när du är i närheten! :)