söndag 19 maj 2013

Grekland

Grekland var fantastisk göttigt. Mysigt att resa med familjen, vi hade jättebra väder och hotellet var en lyckträff. Vi var helt betagna av snyggheten, det fanns marockanskt kakel och ljuslyktor hängandes i olivträden, snygga industrilampor i baren och jordglober i bokhyllorna. Vårt rum var en hel lägenhet, den hade en terass som man kunde hoppa rätt ner i poolen ifrån och det var inte alls mycket folk. Gott om plats överallt. Det var så jävla jävla härligt.

Några dagar hyrde vi bil och börnade runt på ön. Vi hittade små stränder där vi tog oss ett dopp, små bergsbyar där vi tog oss en kaffe och små slingrande vägar där vi stirrade på utsikten. Utom mamma som stirrade i guideboken eftersom serpentinvägar milt uttryckt inte är hennes favvo. En dag stannade vi till i en pytteby vid havet för att äta lunch, och när vi gick längs kajen sa Linnea att hon kom att tänka på Tzatziki, morsan och polisen. Någon minut senare, när vi satt oss vid blåmålade träbord för att käka meze, berättade kvinnan som ägde restaurangen entusiastiskt att det minsann spelats in en svensk film just där – Tzatziki – och att både hon och hennes farfar varit med i den.  Linneas magkänsla hade varit rättare än hon kunnat ana.

En dag badade vi vid Europas enda naturliga palmstrand. Andra dagar läste vi böcker, morgonmotionerade på stranden, köpte silversmycken av en jättetrevlig kvinna nere på byn, spelade kort och M.I.G och åt sinnessjukt mycket ost och annat gött. Vi badade, lekte i stora vågor som små barn, solade och klappade en massa katter. Ungefär så. Ljuvigt var det. Och så tog jag en del bilder också. Här är några!

5 kommentarer:

Den där Jenny sa...

Så himla märkligt (men fint!) att se bilder från det där hotellet. Du har i princip samma bilder som jag har. Bra att resan blev fin!

Fifi sa...

Fy fan vad fint! Nästa gång jag åker på semester måste jag spela mer kort och frågespel, det förstår jag ju nu!

Josefine sa...

Åh jäklar vilken härlig semester! Har aldrig varit i Grekland men blir verkligen allt mer sugen på att åka. Fantastiska foton!

Johanna sa...

Jenny: Ja lustigt att vi varit på samma hotell. Bra rekat av oss båda helt enkelt.

Fifi: Haha ja, det är gött. Definitionen av semester på något sätt.

Josefine: Tack!

Fröken K sa...

Det där kallar jag semester!!! Underbara bilder!