onsdag 27 februari 2013

Stockholm noch einmal

Jag tog en helg i Stockholm igen. Hälsade på S eftersom det är lite extra gött att ha varann just nu. Varann och harmonin som infinner sig när vi ses. Så fort jag anlänt gick vi en kort sväng till Daglivs för att köpa det nödvändigaste och kom hem med glass, chips, dip, godis, naturgodis och läsk. Och sjukt god mat. Vi är bra på den grejen! Sen hade vi hemmakväll och åt brunch på Bankomat vid Odenplan dagen därpå, som var asgod och som varade i treochenhalvtimme. Bästa grejen, brunch. Middag på lokal är ju också bra men det är ju trevligt även hemma liksom. Brunch på lokal är så oerhört mycket mer nice än att äta brunch hemma, alltså måste det vara det procentuellt smartaste målet att äta ute. Kom vi på. Så det ska jag göra oftare.

Och så gick vi på läkarfest och det var kul och alla jag snackade med verkade lite lättade över att jag var en utböling som kunde prata om något annat än nyliga tentor och kroppsdelar på latin och så. Lite senare mötte jag upp Emma och Johan och Johanna och Anton och några till på Under bron, ett ställe som låg under en bro, surprise surprise, och sen blev det söndag och Sofia skulle upp och gå jour och rädda livet på folk och sånt och jag åt brunch (sa ju att jag ska göra det mer!) med Pelle, min barndomsvän. Han hade en fin ny lägenhet och en fin ny tjej också, sen vi sågs senast, men tjejen hann jag inte se den här gången. Bara lägenheten.

Och slutligen satte jag mig på en buss hem som tog sju timmar och undrade stilla hela vägen varför jag inte bokat ett tåg. Men det var ju för att tåg kostade tre gånger mer. Och för att jag "gillar" att åka buss. Well. Inte när jag sitter framför två småtjejer som äter osande köttbullemackor och snackar gällt med varann hela vägen gillar jag det inte. Så kan vi väl säga.

Men på det hela taget, jävla bra helg. Det är med sorg i ögat jag tänker på att Sofia inte kommer att vara i Stockholm igen på länge nu. Det är ju ett sånt bra ställe att hälsa på henne på.


2 kommentarer:

Anna Granatröm sa...

Fin helg, förutom bussen (jag avskyr buss just för att man sitter så fast liksom).

Anna Granström sa...

Slant lite, råkade trycka på publicera med fint stavat efternamn :D