torsdag 29 november 2018

Olle Erik Astor

Med en färdigbyggd altan, nysått gräs och rekordvarm sommar hade vi tänkt göra Olles namnkalas till en trädgårdsfest på sensommaren. Nu fick vi inte riktigt till det där när allt kom omkring, så det fick bli ett novemberkalas istället. Som vi hade i söndags! 

Det blev bra det med. Alltid fint med kalas i lama november ju. Och om man bortser från att jag fick svinont i halsen samt feber natten innan kalaset (så typiskt, har inte varit sjuk på hela året annars!) var vi väldigt peppade, inte minst Nils. Precis som på hans namnkalas för tre år sedan körde vi på menyn "bubbel och kakbuffé", och eftersom Axel ju är inne i någon slags bak-fas i livet bakade han bröd och tusen olika sorters bullar. Jag och Nils bidrog med kladdkaksmuffins som fastnade i sina formar. Jaja.

Så nu är även Olle namnkalasad, den lille gullrumpan. Olle Erik Astor heter han; Olle efter Axels morfar, Erik eftersom alla män på Axels sida av släkten heter det, och Astor efter min farfar. Men också förstås eftersom vi tycker att det är fina namn. 

Nils instruerade alla 35 gäster att sätta sina "fingerfotavtryck" på trädet som vi hade målat i pysselrummet för nu har vi äntligen ett pysselrum! Eller, det är väl tekniskt sett ett gäst- och arbetsrum men där finns symaskin och pennor och papper och penslar och färger och tejp och lim och pärlor och ja, ni hör ju. Jag är mycket förtjust i detta rum. Fram tills nyss har det varit vårt "kaosrum", som vi ibland öppnat dörren till för att kasta in något och snabbt stänga igen, men nu har vi äntligen röjt där och gjort det till en hängvänlig plats. Fångade dock inte pysselrummet på bild, får göra ett sånt där före/efter-inlägg nån annan dag. 

Inga kommentarer: