onsdag 24 maj 2017

Söstrene Grene och SNAR INFLYTT


För några helger sedan berättade min kollega Andrea att hon och hennes syrra skulle åka till Malmö över dagen bara för att köpa en sittpuff i en dansk inredningsbutik som jag inte hade hört talas om tidigare: Söstrene Grene.
Efter att ha spanat in det lilla av deras utbud som man kan se på hemsidan blev jag rättså besatt. Det är liksom: inredning som ser ut som dansk Hay, men kostar som Lagerhaus. Drömde om detta hela den natten och var inte direkt sen på att tacka ja när Andrea erbjöd sig att shoppa med sig grejer till mig. (Sa förresten till A att jag "aldrig blivit så besatt av något förut" och han bara "jo, det har du". Hehe.)
Men kolla här vilken fin hylla! Och vilka fina prickar att ha på väggen! Och vika fina tunna ramar i ek! Har ovan klippt ihop dem med trägolvet vi valt till huset och färgnyansen jag också blivit besatt av på sistone. Tänker väldigt mycket på dov mintgrågrön för tillfället. Och på träslag, och textilier, och lampor. Matbord. Och trädgård. Lakan och fina grejer till barnrum.

Ovan inlägg skrev jag för några veckor sedan och glömde posta. Men snart är det äntligen dags att få sätta upp de där sakerna jag handlade i huset. I skrivande stund pågår en intensiv renoveringsvecka för oss – äntligen är snickarna som renoverat åt oss klara och vi kan börja göra grejer själva i huset. Det är inget mindre än underbart. Jag och Axel målade innertak och väggar hela helgen som gick, bokstavligen hela helgen, bland annat i nyansen jag skrev ovan att jag blivit besatt av. Så jädra fin blev den tycker jag! Sovrummet blev grått och Nils rum samma grå fast bara halva nederdelen av väggen målad.
I måndags kväll och igår lade vi trägolv i hela huset, med hjälp av mitt ex:s pappa som hjälper oss hela veckan (tack L!). I morgon ska vi sätta lister, gipsa in en takbjälke och lite sånt. Bra med helgdag mitt i veckan. 


Och... på lördag flyttar vi in! Vilken jädra grej va?!! 


3 kommentarer:

Den där om Jenny sa...

Jävlar vad snyggt det blir! Om jag bara får önska mig en sak till i livet? Skriv mer om huset! Mer bilder! Det kan inte bli för mycket! Eller så får du skicka privat i messenger.

Johanna sa...

Tack! Och vad roligt med denna önskning, det kommer mera :)

Colombialiv sa...

Älskar färgen! Och hurra för snar inflytt! Och ja! Håller med Jenny! Det kan inte bli för mycket hus på bloggen!