lördag 16 juli 2016

Jag, sovmorgonen och Google Drive

Har åkt hem till Göteborg över helgen för att gå på min brors tjejs 30-årsfest ikväll. Familjen kvar på landet, så jag har lägenheten för mig själv, och det är: härligt! Det känns också: lite ensamt. Men mest härligt.
Som alltid när jag har egentid får jag för mig att lägga den på något som har med bilder att göra. Den här gången ska jag försöka få ordning på projekt backa upp alla bilder med Google Drive. Blir helt förbluffad över hur kass jag är på sådant, både tummen ur-momentet och få allt som jag vill ha det-momentet. Har redan innan klockan slog halv tio hunnit prata i telefon med mitt ex J som i ett under av tålamod och pedagogisk förmåga förklarade för mig hur jag vill ha mitt bildsystem och hur jag hittar olika konstiga filer på datorn samtidigt som han jonglerade frukost till sina ungar i en sommarstuga i Dalarna. Snällt!

Nu håller vi bara en gemensam tumme för att min dator inte hinner krasha innan allt är klart. Har som vanligt fyllt den så till den milda grad att den kanske vägrar starta innan jag hinner börja tömma den (och ja, detta har hänt mig förr, lär tydligen inte av mina misstag).

Hur som helst, i övrigt är allt toppen. Jag äter godis i sängen till frukost. Ska väl gå och köpa en go-frulle på ekofiket intill strax tänkte jag. Läsa nyheter i lugn och ro (så mycket kaos i världen). Gå en sväng på stan. Kanske läsa ut min bok, greja i lägenheten, göra mig i ordning onödigt långsamt inför festen ikväll. Sen gå på fest ikväll! Det blir fint. De har tydligen till och med en öl specialbryggd för detta tillfälle, så peppen känns ju sky high.

Har också haft en sån himla go vecka i Bergsvik, men det får jag återkomma till i ett annat inlägg. Hej hej!

3 kommentarer:

Colombialiv sa...

Men vilken hjälte du är! DET ska nog bli mitt höstprojekt!
Kan du inte snälla skriva en tips-guide till hur man ska tänka när man organiserar / sorterar bilder?

Johanna sa...

Haha, det kan jag absolut göra! Min punkt ett kommer vara: vänta inte i typ 10 år på att backupa bilderna. Det är ju det bästa rådet. Men herregud så skönt det är när det äntligen är på gång. Lovar dela med mig av alla tips, påminn mig efter semesterveckorna om jag glömmer! Sitter så lite vid datorn här på landet.

Filippa sa...

Ja åh snälla snälla dela med av tips på "hur man vill ha sitt bildsystem" =)