fredag 24 juli 2015

Nils fyra månaderNils, mitt hjärtas fröjd!

Nu har du blivit fyra månader, du växer och växer och väger snart dubbelt så mycket som när du föddes. Min bröstmjölk måste vara made of good stuff! Du gillar den verkligen, när du blir hungrig liksom dyker du ner mot tutten och när du börjar bli mätt tittar du upp på mig och skrattar. Det ser väldigt roligt ut. 
Häromdagen fick du smaka på vattenmelon! Ditt livs första smakupplevelse utöver bröstmjölken. Axel valde noga melon eftersom han älskar det, ville att du skulle få ”en riktig fest” när du nu skulle få prova mat. Du var nyfiken på det röda mojset på skeden och slickade snabbt i dig men reagerade helt klart skeptiskt i en blandning av nyfikenhet och ren förskräckelse.

Det är sommar nu och vi har varit i Bexet och Bergsvik i flera veckor i sträck. Så fint att se hur du lär känna alla dina släktingar. Du är den som får överlägset mest uppmärksamhet kan man säga, alla vill vara med dig. Sommaren är regnigare och kallare än vanligt, men även om det hade varit gött med mer sol tröstar vi oss med att är bra väder för dig! Inte för varmt och klibbigt.

Du älskar att sitta i babysittern och tar fart med benen, sparkar och gungar, sparkar och gungar. Sen försöker du gunga med samma teknik när du sitter i någons knä, som en gungstol. Du gör massa roliga ljud och mumsar gärna på dina händer (och på våra händer, och dina tår!). Oftast stoppar du in tummen och pekfingret i munnen, men nyss har du börjat övergå till bara tummen. Den lilla lilla minitummen. Ditt skratt är som en porlande bäck, det bästa ljud jag någonsin hört. Saker du gillar är till exempel att se dig i spegeln, leka tittut, "flyga" i luften och att sitta på mina axlar och titta på löv och annat spännande. Du övar på att själv greppa nappen och föra in den i munnen. (Det går sådär än så länge. Du plockar upp den så fint och precist med tumme-pek eller tumme-lång, men vänder den alltid åt fel håll precis innan den når munnen.) Du tycker att andra barn är jätteroliga och tjuter lyckligt när kusinerna Gustav och Lilly eller sysslingarna Klara och Linnea leker med dig. Erik har berättat att Gustav vägrar tvätta linnet han haft på sig ”eftersom det luktar Nils”. Så jävla gulligt!

Du är glad jämt. (På riktigt, jämt.) Du var inte ens ledsen när det kliade på dina eksem som du fick på magen och i knävecken för några veckor sedan. Vi vet inte vad de berodde på, men hoppas att de går över snabbt. Kanske har du ärvt din pappas känsliga hud. Vi smörjer in dig med kräm, då blir huden mjuk och fin igen och du blir som en hal säl.

Lilla fina gullunge. Det är så härligt och häftigt att få vara din mamma, tänk att du är vår!! Det gör mig så glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen.