tisdag 25 juni 2013

Glimtar från midsommaren 2013

Den var kanske inte den soligaste i mannaminne men den var go, årets midsommarhelg! Ömsom sol, ömsom hällregn. Jag, A och S fick till en hel långhelg och resten kom fredag-lördag. Och det var gött, så som Bexet alltid är. Vi stod på händer i vattnet och A testsimmade över sjön i sin nya våtdräkt. E rodde ut för att fiska men tappade en åra och fick till allas stora underhållning paddla sig fram med den andra, ståendes, för att få fatt i den igen. Inga gösar fastnade på kroken (inga gäddor eller aborrar heller för den delen), men vi hade å andra sidan köpt med så mycket mat att vi hade kunnat bo kvar en vecka eller så. För första gången på länge fick vi klara oss utan Emmas och Johans numera klassiska lettiska midsommarost, och även om den förstås var djupt saknad gick det faktiskt bra ändå.

Mitt på dagen var det lotteri borta vid stranden som vanligt, just den timmen som solen kom fram mellan två ösregn. Som vanligt fanns det nästan fler priser än deltagande personer så de flesta vann något. S fick ett pussel, jag fick tjusiga tossor som någon virkat, pappa fick en tallrik med kattmotiv. J fick en boll med en världskarta på och A en jojjo från Stora Enso, pappersbruket i Hylte. Alla nöjda och glada.

2 kommentarer:

Colombialiv sa...

Vilken idyll!

Johanna sa...

Det är det sannerligen. Dock är dessa bilder tagna mellan skurarna av hällregn :) Det var inte klänningvarmt hela tiden om man säger så..