måndag 22 april 2013

Grattis kära mor

Min fina mamma fyllde sextio i lördags och vi firade i Bexet. Det var årets första riktiga vårdag, så varmt att vi kunde äta frukost på altanen och när man lade sig ner på de solvarma brädorna blev kinderna alldeles varma av solen. Äntligen. Jag samlade fräknar och fick fyra stycken.
Vi gick en promenad i skogen och en gigantisk älg stövlade över vägen framför oss. Det är lustigt att de finns på riktigt de där djuren, kan verkligen förstå tyskarnas fascination. Sedan såg vi en hare, en trana och ett gäng rådjur, och en enorm humla som dansade runt i våryran och krockade med min haka.
Jag gick ut och sprang också, sprang och sprang med mina nya hörlurar med Obliqs nya skiva i öronen och sedan lade jag mig i det gula höet på Axelssons åker och tog igen mig. Mmm Bexet, sol och hölukt. Det blir kanske sommar i år med till slut. Vem kunde ana?
Pappa hade fixat smarrig middag till oss på fredagen med Amarone och kyckling med sås gjord på mynta och äppelcider. Och i lördags åt vi hos M och G-E, och åkte på konsert i Halmstad på kvällen. En med Beatleslåtar som var riktigt bra, för man älskar ju Beatles. Anders är på Europaturné som liveljudtekniker åt något band och skickade bilder och hälsningar från olika länder varje dag. Serbien, Montenegro, Kroatien. De verkar också ha det fint.

På söndagen, mitt i solgasset, fick jag ett hemskt tråkigt besked om att en stor sorg drabbat en nära vän till mig. Tänk vad ingenting i livet är självklart ändå. Man kan inte trolla fastän man önskar så att det gick ibland. 

Grattis på födelsedagen älskade mamma.

3 kommentarer:

Man måste härma sa...

Ja som man önskar att man kunde trolla. Och livets ytterligheter ändå? Du har en superfin helg och samtidigt drabbas din vän så.

Kram till dig

Johanna sa...

Ja precis. Så konstigt.

Linnéa i Colorado sa...

Livets kontraster satter en pa plats. Fint halsband!