tisdag 6 november 2012

Rösta och få en pickadoll.

Och så är valet i USA igång. Tänker på förra valet då jag jobbade på DN och delade lägenhet med Diggi och Björn, och vi satt uppe på natten och kollade valvakan. Känslan när Obama vann, historiskt. Det var stort. Sen hade jag och Diggi ett långt gräl där han tyckte att jag var dumihuvudet för att jag tyckte att det amerikanska valet kändes lika viktigt som det svenska. Men liksom, det påverkar ju fler människor. Simple as that.

Jallafall såg jag just en bild som Linnea lagt upp, från delstaten Georgia. Den uppmanar folk att rösta (vilket såklart är1 bra i ett land med bara 60 procents röstdeltagande!), men det den lockar med känns ju.... ja rättså amerikanskt. Kan man säga. Pang pang.


Må USA:s befolkning nu för farao välja det enda vettiga alternativet.

11 kommentarer:

Linnéa i Colorado sa...

Det är ett kul/skrämmande foto! Många amerikaner blir otroligt förvånade att jag bryr mig om valet, när jag säger att det påverkar inte bara dina lokala frågor utan egentligen hela världen vad ni väljer för president.. så blir de imponerade. Ingen här tänker ju på internationella frågor. (när jag drar alla över an kant iallafall)

Johanna sa...

Ja, verkligen skrämmande! Så långt ifrån ens egen verklighet liksom - föreställ dig att se en liknande affisch på en svensk gata. "Rösta och vinn ett vapen!" Det är ju en helt omöjlig tanke.


Ann sa...

Hahaha, kan verkligen tänka mig hur den diskussionen gick!

Colombialiv sa...

Jag sitter och haller tummarna hart-hart för att det inte blir ett galet valresultat...

Johanna sa...

Annika: Jag med! Och du, apropå det du skrev i ditt inlägg idag borde jag såklart ändra till "valet i USA" istället för "det amerikanska valet"! Finns ju fler länder i Amerika liksom. Men på svenska blir det ju lätt så eftersom vi inte har några specifika USA-ord för amerikan/amerikanska.

Vicky sa...

jaa! det blev rätt!

Johanna sa...

MYCKET mycket skönt.

Anna Granström sa...

USA alltså... Fick en chock när vi bilade in i UTAH och det första vi möttes av var en affär med "LOTTO GUNS AMMO & BEER". Nice...

Johanna sa...

Haha vad stört (!)

Martin sa...

Den här diskussionen tar ju bevisligen aldrig slut, MEN... :)

Vad du sa var att det amerikanska valet påverkar oss mycket mer än det svenska. Hade du sagt att det var lika viktigt hade jag aldrig brytt mig.

Love ya. Det var en fin tid.

Johanna sa...

Martin:

<3 Det var en fin tid och en go diskussion! :)