Bra grej med denna fredag (förutom det uppenbart bra:iga med att det är fredag): dagens matlåda. Laxsallad från i går kväll. Sjukt god och superdupersnabblagad. Skriver ner för att komma ihåg när fantasin tryter och jag kikar på recept-etiketten:
Gör så här:
Koka en god pasta. Stek laxfiléer i ganska mycket olja (gärna olivolja smaksatt med citron) och hacka sönder i pannan till en färs. Krydda med salt, peppar och kanske lite chilli eller cayennepeppar, och kläm över en limehalva eller två.
Skär skivor av röda småtomater (helst pärltomat eller nån annan fast, illröd och god sort), tärna fetaost och avocado (mycket) och blanda tillsammans med ruccola i en bunke. Krydda efter smak, tillsätt lite olja. Rör ned laxfärsen. Blanda ner pastan när den svalnat en aning. Servera med limekvartar och en kall sås (som du kirrat på en sekund genom att blanda ner lite wasabi i crème fraîche).
Så jädra gött, som Glenn Hysén skulle ha sagt.
Gör så här:
Koka en god pasta. Stek laxfiléer i ganska mycket olja (gärna olivolja smaksatt med citron) och hacka sönder i pannan till en färs. Krydda med salt, peppar och kanske lite chilli eller cayennepeppar, och kläm över en limehalva eller två.
Skär skivor av röda småtomater (helst pärltomat eller nån annan fast, illröd och god sort), tärna fetaost och avocado (mycket) och blanda tillsammans med ruccola i en bunke. Krydda efter smak, tillsätt lite olja. Rör ned laxfärsen. Blanda ner pastan när den svalnat en aning. Servera med limekvartar och en kall sås (som du kirrat på en sekund genom att blanda ner lite wasabi i crème fraîche).
Så jädra gött, som Glenn Hysén skulle ha sagt.
2 kommentarer:
Åh! Detta låter helt fantastiskt gott, lägger direkt till i min samling :)
Låter supergott!
Skicka en kommentar