måndag 16 januari 2012

En lista

Lisa och Jos har bjudit in mig att svara på en liten enkät så här kommer den. Listor gillar man ju!

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

För tio år sedan var jag 17 år, jag skulle fylla 18 den sommaren. Jag förlorade min morfar nån gång där i januari (jag får faktiskt för mig att det var exakt tio år sen, den 16:e, men inte helt säker) och jag hade förlorat mormor den första september. Jag gick i tvåan på gymnasiet, på naturprogrammet på Porthälla, jag var ihop med Johan och precis som nu bästis med Nicole och Sofia. Vi lyssnade på USCB Allstars och hängde mycket i biljardrummet i Hannes källare med "Paradisgänget", dvs snowboardkillarna som bodde i Paradiset. Jag minns det som en bra tid.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

Då bodde vi i Schweiz! Och prick på dagen för ett år sen åkte vi till Wengen och kollade på den alpina världscupen, och det var underbart väder och vi kunde ligga och sola i LINNE. När jag tänker på sådana saker förstår jag inte att vi någonsin lämnade det dära landet. (Även om jag såklart är glad att vi flyttade hem osv. Men vädret - vädret! Sommarvärme i januari liksom. I skidbacken (!))

3) FEM SNACKS DU GILLAR

* Chips i alla former
* Dip i alla former
* Lösgodis med fokus på "hårda salta" och choklad. Helst äta dessa samtidigt, sött och salt är ju mkt bra kombo.
* Vaniljglass med oboypulver, jordnötter och en liten nypa salt. Gärna jordnötsringar, chokladsås och krossad daim på också (Sofias recept).
* Ostbricka! Älskar ost.

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:

Ärligt talat kan jag hela texten till helt sjukt många låtar, är bra på att komma ihåg sånt. Men här kommer några gamla godingar med motivering.

* Vad som helst med Roxette. För att jag var besatt av dem som liten och lyssnade på dem jämt liggandes med hörlurar under mammas och pappas stereo i vardagsrummet. 
* Vad som helst med Europe eller Weezer. För att min bror var besatt av dem som liten och väggen mellan våra rum var ganska tunn. 
* The real slim shady - Eminem. För att jag lärde mig den på en handbollsresa i Kroatien när jag var 15 eller så, eftersom en kille i killaget såg så härlig ut när han sjöng med i refrängen. Då kände jag att jag också måste kunna den texten, så att jag också kunde se härlig ut när jag sjöng med i refrängen. Och så pluggade jag in den.
* Vad som helst från Garden State - soundtracket. För att jag var besatt av den skivan under den perioden då iPoden just hade kommit och jag satt mycket i fönsterburspråk och tänkte på livet. Och the Kooks debutskiva, som jag lyssnade på på precis samma sätt på alla långa bussresor i Sydamerika 2006.
* Tvivel - Lars Winnerbäck. Fick den låten på en skiva från hans skivbolag på musikmässan när jag var ung och han var okänd. Tyckte att texten var fantastiskt smart, jag lyssnade och lyssnade. Och några år senare älskade hela Sverige Lars W.

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MÅNGMILJONÄR:

* Bjuda hela min familj på en härlig resa nånstans.
* Skaffa mig och D ett hus som vi älskar och som inte behöver renoveras nåt alls. Eftersom vi är ganska ohändiga av oss om vi ska vara ärliga tänker jag mig att det vore bra för husfriden med ett renoveringsfritt hus i framtiden. (Men just nu gillar vi väldigt mkt vår lägenhet ju).
* Äta Gruyere till frukost varje dag.
* Skänka pengar till välgörenhet. Jag skulle hemskt gärna avsätta en del av arbetstiden varje vecka till att själv vara involverad i något stort och långsiktigt projekt som tex hade att göra med fattigdomsbekämpning, jämställdhet eller hållbar utveckling. Eller kanske alla, eftersom de hänger ihop.
* I övrigt leva vidare precis som jag lever nu.

6) FEM DÅLIGA VANOR

* Att jag varje dag droppar tusen prylar och kläder på golvet vid sängen. Och på hela nattduksbordet. Det blir ju inte så snyggt.
* Jag gräver i skafferiet och småäter way too much.
* Jag ältar saker och kan helt plötsligt ha svårt att bestämma mig i frågor som inte ens är viktiga. Sen är jag världens mest beslutsamma och driftiga i andra sammanhang. Gör till och med mig själv förvirrad. Exempel: Jag kan spontanbestämma mig för att resa på reportageresa till något konstigt land och har jag väl fått idén så kör jag på det utan att blunda, utan att någonsin tveka. Men om jag hittar en snygg tröja och ska välja om jag ska köpa en svart eller grå, kan jag velavelavela hur mycket som helst. Typ ringa mamma och be henne bestämma åt mig.
* Jag spiller mineralsminkspulver i handfatet varje morgon. Glömmer skölja bort. Driver D till vansinne.
* Jag skruvar fast alla korkar och lock så hårt att de inte går att öppna igen.

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:

* Umgås med människor jag tycker om
* Resa
* Fota och "pilla med mina bilder"
* Jobba
* Dyka

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:

Oj, svårt faktiskt. Man ändrar ju sig på den punkten allt eftersom tiden går, har jag märkt. (Tex trodde jag när jag var liten att jag ALDRIG skulle kunna ha byxor som var tighta längst ner, det kunde jag för mitt liv inte föreställa mig. Sen kom stuprörsjeansen. Hej revolution. Samma med kilklack. Hatade, och sen bara "men det där är ju inte så fult"). Men typ de här:

* Foppatofflor. Har provat en gång, för att kolla om de är så hysteriskt sköna som folk påstår. Men det känns ju som att de ska ramla av hela tiden. Plus fula.
* One piece.
* Sandaletter med en sån där hög och supersmal stilettklack. Mycket svårt att tro att jag skulle kunna gå snyggt i ett par sådana.
* Magväska. (Jag vet, kan bli modernt igen. You never know. Men jag tänker ändå ett njeeee på den alltså.)
* Skärp med nitar. Finns ju folk som passar i det men jag skulle bara känna mig som white trash. Går bort.

9) FEM FAVORITLEKSAKER:

Eh de här svaren kommer ju bli en smula förutsägbara. Hehe.

* Min kamera! Och alla tillbehören till den.
* Min dator.
* Min iPhone 4.
* Vår skivspelare, för den är så himla snygg.
* Lite oklart vad som räknas som en leksak, men lägger till mina böcker.

10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:

Jag orkar inte länka till alla (förlåt) men tex de här: 

Tuffast av alla - Josefine
Apple Dear? - Sofia
Just another fucking blog - Linn
Kära vardag - Fifi
Colombialiv - Annika 
Den där om Jenny - Jenny
Egoistiska Egon
Säg om jag sagt det förut - Johanna
Kära Syster - systrarna Anna och Elin
Sophia Molin

13 kommentarer:

Linnéa i Colorado sa...

Hahahahah magväska! oh skull vilja se get modern igen. Många medelålders hikers som har det här :)

Trillingnöten sa...

Magväskan! Har en massa bilder från nån semester för många många många år sen där jag hade magväska...ååååå Gud...

Lisa sa...

Kul att läsa!
Alltså den där vaniljglassen med extra allt låter ju nästan som värsta Ben & Jerryproduktionen. Vet inte ens om jag vågar mig på att testa.

Miss Baglady sa...

det här med att ni bott i alperna. JAG ÄR SÅ HIMLA AVIS PÅ DET. Ska försöka få tummen ur och bara görat.

Johanna sa...

Ja magväskan alltså, mycket speciell modeattiralj :)

Miss Baglady: Bara gört! Det är värt det! Och du kom inte med på listan i slutet eftersom jag tänkte att du kanske är busy med att föda barn och sånt.

anydaynow sa...

Åh, USCB Allstars! Nostalgi på hög nivå!

Josefine sa...

Hahaha! Åh kul lista. Jag ska göra den!

Sofy sa...

Rolig läsning, en av de roligare listorna nätet sett+ Eller så är det bara roliga svar. Hursom - kul!

Johanna sa...

Anydaynow: Eller hur!
Josefine: Ja, gört.
Sofy: Hehe, säkerligen listans förtjänst ;) Men tack!

Fifi sa...

Vi har samma smågodissmak! Fast chips är förstås allra godast :) Den där glasshistorian lät förresten galet god!

Och jag ska fylla i enkäten jag med :)

Colombialiv sa...

Bättre sent än aldrig! Nu har jag gjort den också! Tack för utnämningen!

Kära Syster sa...

Hej fina du och tack för utmaningen! Som vanligt är vi alldeles till oss i byxorna (okejrå, kjolarna mest) över att någon ser oss och därför har vi fortfarande inte tagit oss för med själva frågorna. Kanske kommer det... Ville mest säga hej och liksom "nej, vi är verkligen inga nonchalanta idioter." I fall du undrade.

/Anna

Johanna sa...

Hej! Haha nej men det trodde jag verkligen inte att ni var. Det är alldeles frivilligt att göra listan :)