söndag 31 mars 2013

En påskhelg

Det här med att det varit sol v-a-r-j-e dag i flera veckor. I Göteborg, världens kanske regnigaste stad. Vad hände där? Förstås är det ju härligt och jag blir glad i hjärtat prick varje morgon, men eftersom det varit så himla kallt samtidigt går jag och oroar mig över att vi slösar bort årets soldagar på det här viset. Så kan vi inte ha det, vi behöver ju solen till den riktiga våren och till sommaren. Hör du det soljävel? Hang in there!
Och så plötsligt händer det. Idag är det soligt och liksom lite varmt samtidigt. Jag åt caféfrukost med familjen i Linné i förmiddags och vi satt visserligen inomhus men det var nästan nästan så att man hade kunnat sitta ute. Och det gör mig lycklig som en liten lärka kan jag be att få tala om. Det, och att allting känns så väldigt gött just nu. Det händer goa grejer mest hela tiden och jag hinner inte skriva ner dem ens. Fint så.

I alla fall. Första halvan av den här påskhelgen hängde jag i Bexet med mor och far. Vi gick många och långa promenader och åt sjukt mycket godis. Pappa gick lite på isen på sjön men sen började isen sjunga (?), det liksom dånade i den, och då förbjöd jag honom att kliva runt där ute.

tisdag 12 mars 2013

Nytt med Obliq

Jag är inne i en såväl jobbmässigt som socialt ganska hysterisk (men kul!) period, därav det glesa bloggandet. Hoppas på att kunna förbättra mig angående det å det snaraste.

Tills vidare tipsar jag om att det finns två nya singlar med Obliq, min brors grymma band ni vet, på Spotify! In och lyssna med sig omedelbums!

Kolla dessutom vilket löjligt snyggt omslag basisten David Orebäck har gjort (den skäggige herrn i mitten är min brolla):

lördag 9 mars 2013

Gräv

Bild från när Linnea var på tidningen
Journalistens omslag 2011, då hon
intervjuades om hur man bedriver
grävande journalistik via sociala medier.

Ikväll uppmanar jag alla att hålla tummarna för duktiga duktiga Linnea Hambe (min brors tjej) som är nominerad till Guldspaden för sitt reportage "Språkanalyserna som avgör liv" i Kaliber i P1. Det handlar om migrationsverkets språktester och vilka konsekvenser dessa fått/får. Viktigt reportage!

Linnea och kollegan Markus Alfredsson får konkurrens av två andra nominerade bidrag, varav det ena är duon som avslöjade Saudiaffären.

Jävligt coolt ändå. Oavsett hur det går ikväll är jag en mycket stolt svägerska!


torsdag 7 mars 2013

Tajmingen

Kul att Radiotjänst ändrar sina regler att omfatta även datorer och smartphones när jag för första gången i livet inte har något tv (ej hunnit köpa till nya lgh). Joråsåatte. Tack för den. Kände mig så jävla nöjd när jag helt ärligt kunde svara tanten nehej du, jag har faktiskt ingen tv, kollar bara på datorn och mobilen när hon ringde. Bom så fick jag en räkning hemskickad som ett brev på posten. Ja för det var ju ett brev på posten.

I alla fall känner jag nu att jag måste åka till Media Markt omedelbums och köpa en tv så att det hela blir värt.

PS. Jag tycker såklart att det rent principiellt är asbra med tv-licens pga jätteviktigt att det finns journalistik som ej är i beroendeställning till staten osv osv osv. Det är klart att jag tycker det. Dock att det är störigt att det reglerna ändras precis när jag hade läge att kunna slippa undan.

söndag 3 mars 2013

Söndagsmeny på Sthlmsg

Till frukost: (Många) avocados med fetaost. Lunch: Pannkakor från igår, med glass och varma hallon. Middag: Chips och semla.

Älskar att vara vuxen.

Avdelningen "så fort jag får tid ska jag..."

Herregud vad jag är sugen på att lära mig att spela gitarr igen. Kan ju klinka några ackord och så men det låter antagligen inte klokt. Vill kunna spela så att det låter fint. Mmmm gitarr. Spela gitarr och sjunga – varför gör jag aldrig det? Kanske världens härligaste grej ju. 

Vin, snuva och män i latexkalsonger

Trots att jag är smällförkyld - sådär så att det river i halsen och hela huvudet känns som fyrtio kilo tungt - är det här en himla go helg. En som känns helt ledig och oplanerad fast jag egentligen gjort en massa saker. I fredags var jag på en nagellacks-after work (ja, det är tydligen ett ord) med Nicole på Shelta, sen kollade vi på Davids match och efter det bjöd jag Nico o Martin och Sofia A på tapas och vin hos mig. Så härligt att bara prataprataprata.


Lördag morgon kom Sara och Johan och ungarna hit på pannkaksbrunch. Vill äta upp mina kusinbarn så fort jag ser dem, de är tamigfan helt underbara. Vi ritade monster i glada färger, läste en bok om en räv och sen ville Klara måla naglarna och valde ur gömman av gamla nagellack i min garderob ett mörkrosa till fingrarna och ett ljusrosa till tårna.


På kvällen var jag och Linn på wrestlinggala på Trädgårn, vilket kom sig av att vi för några veckor sedan intervjuade en tjej som är med och arrangerar det. Wrestling är ju inte min grej (!) men det var kul att betrakta som fenomen. Var mycket mycket mer teater över det hela än vad jag hade fattat. Och bara väldigt väldigt konstigt. Jag undrade väldigt mycket vilka som var där ironiskt och vilka som var där på riktigt – inte så lätt att avgöra faktiskt.
Sen mötte jag upp Johanna och Martina för ett glas på stan och när vi skulle hem var en spårvagn inställd och jag och Johanna blev apatiska av kölden. Jag vet att det varit soligt och så i veckan men nu får det faktiskt fan gärna bli lite varmt också.


Nu är det söndag och jag har inga spikade planer för dagen. Bästa utgångsläget, älskar sådana dagar! Äter frukost och läser Två Dagar. Toppar med överblivna chips från i fredags. Tänker ha mysbrallor hela dagen. Mmm söndag.