fredag 30 juli 2010

ÄNTLIGEN!

Efter sex månaders väntan, och enormt mycket grubbel över hur jag skulle lyckas få tag i en OLÅST iPhone 4 när den släpps*, är jag nu en stolt ägare av denna vackra skapelse.

Men det var inte utan krångel ska sägas. Följande scenarier har vi övervägt den senaste tiden:

1. Köpa med abonnemang och sen ha den gamla telefonen att ringa med i Schweiz, och den nya att bara leka med. I åtta månader. Kändes sådär.
2. Köpa den i England, och i så fall be någon man känner som bor där att köpa och skicka. Kändes meckigt.
3. Jailbreaka den. Kändes meckigt + olagligt.
4. Lägga sig ner och dö en smula. Kändes lite trist dock.
5. Ta en "liten roadtrip" till Italien och köpa den där, efter rykten om att det fanns olåsta att köpa där. Kändes senaste i morse på allvar som ett JÄTTE-bra altnerativ, man vill ju ändå till Italien liksom, och det är "bara 5 timmar från Bern". 
6. Att helt enkelt inte bo i Schweiz. Detta övervägde jag bara på låtsas, men ändå. 

Och så nu, efter att alla i hela världen sagt "olåst iPhone4 i Sverige? Nejnej, det kommer ALDRIG att gå. NÅGONSIN" - så visar det sig att man kan köpa den hos Tre. Att de hade flera kvar vid elvasnåret när jag upptäckte detta fantastiska, trots att mobilen släpptes klockan sex i morse, och så viktigast av allt: att de kan låsa upp den direkt mot en avgift på 350 spänn och nån veckas väntan. 

Jag är RÄTT nöjd just nu, kan jag säga. 

Att springa från jobbet till nordstan i ösregn var liksom inte ens det minsta jobbigt.
Men okej, om man skulle ta att jobba lite nu också kanske...

// materialisten_84.

__________________________________

* Den måste ju funka i både Sverige och Schweiz, lite problematiskt när det gäller Apple, visade det sig.

onsdag 14 juli 2010

What an ass!

Jobbar och får syn på följande text i TT:s nyhetsflöde.

tisdag 13 juli 2010

Un poco más fotitos del verano

Ah, denna sommar! Det händer så roliga saker hela tiden. Jag har världens bästa jobb och jag hinner med så mycket saker mellan varven trots att jag jobbar hela tiden. Fika med den ena, öla med den andra, bio med den tredje. Love it. I helgen hade vi besök från två Schweiz-kompisar. Vi tog med dem till det svenskaste och somrigaste av svenska sommarställen: Bexet. 

Och som de älskade det. Sen tog vi dem till havet, vid Smitten. Och som de älskade det med (trots duggregn). Sen tog David med dem och käkade kebabpizza, som tydligen också blev succé. Själv jobbade jag kvällar under helgen, men kunde minsann kolla både VM-final och film på jobbet. Det gillar man ju!


måndag 5 juli 2010

Idag...

...fyller jag tjugosex år. Det innebär slutet på ungdomsrabatt på tåget. Herregud, vad jag är vuxen nu!

Det har varit en suverän födelsedag. Jag vaknade med David i öronen i radion, överraskades sen av mamma och pappa som kom förbi i ottan, fick en go dag på jobbet, bjöd på tårta, och avslutade med öl i sommarkvällen på Linneterassen med några vänner. Tres bien! Jag blir helt nykär i Göteborg bara av att vara hemma.

Göteborg visade upp en till fantastisk sida i helgen, nämligen skärgården. Jag och mamma tog vagnen till Saltholmen i lördags morse, och färjan vidare ut till Vrångö. Där låg vi på den blå filten hela dagen, fikade på bullar, kände på vattnet, låg på filt lite till, lunchade på pastasallad med kycklingklubbor och badade.Vi skrattade väldigt mycket och allt var bara roligt och hav och semester och svensk sommar och idyll, typ. Helt underbart.

På kvällen grillade vi hemma på Ådäljan medan katterna lekte i gräset under tårbjörken och dessutom fick jag superfina presenter. 
Tänk att dagarna kan vara såhär härliga. Svensk sommar ftw!


torsdag 1 juli 2010

Note to self:

Läs inte ikapp alla missade inlägg på Tjuvlyssnat när du sitter på jobbet. Dina kollegor kommer garanterat undra vad fan du pysslar med när ihärdigt fniss sipprar ut från ditt kontor.